jan 22, 2018 / by Ruben Ritmeester / Geen reacties

Overtuigend Vriendenschaar pakt belangrijke zege

Na verlies in de eerste helft van het zaalseizoen moest Vriendenschaar het vandaag waar gaan maken tegen Weidevogels uit Bleiswijk. Een winstpartij zou betekenen dat Vriendenschaar in het klassement op gelijke hoogte zou komen met de bezoekers van vandaag. Met verlies zouden de tegenstanders een comfortabele afstand creëren.

De eerste helft ging lange tijd gelijk op. Na elk doelpunt van Vriendenschaar volgde een tegentreffer van Weidevogels. De Bodegravers bleven echter de bal (gesponsord door Bert van Drongelen) goed rondspelen en wisten op deze manier sterke aanvallen op te zetten. Net voor de rust wist Vriendenschaar dan ook door een aantal treffers van de dames een voorsprong te pakken van 10-6.

De tweede helft behield Vriendenschaar de goede flow waarmee ze de eerste dertig minuten geëindigd waren. Ondanks dat Weidevogels iets dichterbij leek te komen (13-11) bleven de Bodegravers de goede kansen zoeken en maakten ze duidelijk dat deze punten vandaag in Bodegraven zouden blijven. De voorsprong werd vanaf dit moment dan ook steeds verder uitgebreid waardoor het scorebord tien minuten voor tijd 18-13 aangaf. Weidevogels probeerde zich in deze laatste minuten nog te herpakken maar Vriendenschaar hield stand. Het laatste stootje kwam dan ook van Lars Boot die het scoreaantal van de Bodegravers op twintig schoot. Met een eindstand van 20-17 pakt Vriendenschaar hiermee belangrijke punten en ontvangt het volgend weekend vol vertrouwen de korfballers uit Reeuwijk.