Lid van Vriendenschaar

 

Aanmelden als nieuw lid

Download het inschrijfformulier en machtiging als PDF.

Het formulier bestaat uit twee bladen. Het eerste blad is het inschrijfformulier voor de ledenadministratie. Het tweede blad is de doorlopende machtiging voor de contributie en is voor de penningmeester. Wij verzoeken u beide bladen volledig in te vullen en terug te sturen. U mag dit inscannen en e-mailen naar ledenadministratie@akv-vriendenschaar.nl.

 

Afmelden als lid

Je kunt je afmelden als lid van Vriendenschaar door een brief of e-mail te sturen naar de ledenadministratie.

Het lidmaatschap geldt in principe voor het hele korfbalseizoen dat loopt van 1 juli tot en met 30 juni. Voor een opgegeven lid moet de vereniging voor een heel seizoen bondskosten afdragen, al naar gelang de leeftijd op de peildatum (1 januari). Indien men tijdens een lopend seizoen het lidmaatschap wil opzeggen, is men verplicht nog drie maanden (1 kwartaal) contributie te betalen, startend in de maand van opzegging.

 

Ledenadministratie

Gerona van den Hoogenband
De Werf 49
2411 RZ  Bodegraven
Email: ledenadministratie@akv-vriendenschaar.nl

 

 

Samenvatting – jeugdinformatieboekje Vriendenschaar

 

De TC en de JC

De Technische Commissie, veelal TC genoemd, is het hele seizoen volop bezig met het regelen van de zaken rondom de jeugd. Deze is o.a. verantwoordelijk voor de samenstelling van de teams, het regelen van de trainers en coaches bij de teams en het regelen van scheidsrechters voor de jeugdwedstrijden. Op maandelijkse basis wordt het reilen en zeilen van alle teams besproken en eventueel actie ondernomen.

De Jeugdcommissie, veelal JC genoemd, organiseert één keer in de maand een jeugdavond. Dit kan een film- of discoavond zijn, maar ook een speurtocht, standwandeling of thema avond.

Traditiegetrouw organiseert de JC in het pinksterweekend een kamp bedoeld voor de jeugdleden, van de teams E t/m B. Dit is ieder jaar weer een hoogtepunt en een perfecte afsluiting van het korfbalseizoen.

Op onze site kun je onder het kopje ‘jeugd’ verslagen lezen van de activiteiten die we het afgelopen seizoen gedaan hebben:

https://www.akv-vriendenschaar.nl/jeugd/verslagen/

Voor vragen over jeugdzaken kunt u altijd terecht bij iemand van de jeugdcommissie of mailen naar: jc@akv-vriendenschaar.nl

 

Leeftijden

Afhankelijk van je leeftijd word je in een bepaald team ingedeeld.

B-teams       – Tussen 13 en 15 jaar

C-teams       – Tussen 11 en 13 jaar

D-teams       – Tussen 9 en 11 jaar

E-teams       – Tussen 7 en 9 jaar

F-teams       – Tussen 6 en 7 jaar

Welpen         – Onder de 6 jaar

 

Seizoen

Een korfbalseizoen is verdeeld in drie periodes.

Eerste helft veld      – van half augustus t/m oktober
Zaal seizoen           – van november t/m half maart
Tweede helft veld    – van half maart t/m half juni

Elk van deze 3 gedeelten geldt als een aparte competitie waarin een team kampioen kan worden.

 

Kleding

Voor de trainingen mag je zelf je sportkleding kiezen. Tijdens wedstrijden wordt gespeeld in het Vriendenschaar tenue. Zowel op het veld als in de zaal bestaat dit tenue uit: een wit shirt met blauwe strepen en korte mouwen. Linksboven aan de voorkant staat het logo van Vriendenschaar. Voor de meiden een korenblauwe rok en voor de heren een korenblauwe broek.

 

Training

Iedere week wordt er getraind. Afhankelijk van het team is dit 1 of 2 keer in de week. De trainingstijden worden aangegeven in het clubblad “De Aanschrijving” en op de website onder het kopje ‘trainingstijden‘. Tijdens het veldseizoen zijn de trainingen meestal op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. In het zaalseizoen kun je op een andere dag trainen dan op het veld, omdat we daar van de zaaluren afhankelijk zijn. We spelen en trainen dan in de Bodegraafse sporthal “De Sporthoeve”.

Het is de bedoeling dat je bij alle trainingen aanwezig bent. Kun je toch een keer niet omdat je bijvoorbeeld ziek of op vakantie bent, bel dan zo snel mogelijk met je trainer, zodat deze weet dat je er niet bent.

Wil je weten wanneer je vrijblijvend mee kunt trainen?

Mail dan naar jc@akv-vriendenschaar.nl

 

Wedstrijden

Iedere zaterdag wordt er een wedstrijd tegen een korfbalvereniging uit de regio gespeeld. Vriendenschaar speelt in district zuidwest.

Het is de bedoeling dat je bij iedere wedstrijd aanwezig bent. Kun je een zaterdag niet, dan moet je dit tijdig melden bij je trainer of coach (zie afschrijven).

 

Het Sterrenteam van Vriendenschaar

Sinds 2003 kent Vriendenschaar (ook) de mogelijkheid om jeugdigen met een verstandelijke beperking te laten sporten. Het sporten is gericht op het korfballen, een uitstekende sport om in een mix van jongens en meisjes actief bezig te zijn. De G-korfballers zijn opgenomen in de competitie. Zij spelen niet wekelijks, maar maandelijks op zaterdag twee wedstrijden. Het wedstrijdgevoel wordt gestimuleerd, maar bovenal blijft de gezelligheid voorop staan.

Onze doelgroep is gericht op kinderen van 8 tot 20 jaar die in een reguliere sportteam niet mee kunnen komen met de leeftijdgenoten. Denk aan kinderen met een verstandelijke beperking en/of autisme en aanverwante stoornissen en/of kinderen die op een school voor speciaal onderwijs zitten/hebben gezeten.

Voor informatie over deze activiteit, neem contact op met het verenigingssecretariaat of direct met de begeleider, Pieter Schenk, tel. 06-55898447, e-mail: g-korfbal@akv-vriendenschaar.nl.

 

“De Aanschrijving”

Tijdens het seizoen verschijnt tweewekelijks het clubblad “De Aanschrijving”. Hierin staan alle belangrijke informatie omtrent de wedstrijden, verzameltijden, aankondigingen van jeugdavonden, etc. Bewaar de laatste aanschrijving van het seizoen altijd goed, want hier staat namelijk in wanneer de trainingen voor het nieuwe seizoen weer beginnen.

De Aanschrijving is alleen digitaal beschikbaar en te downloaden van onze website.