Samenstelling van de jeugdcommissie
Rij 1: Fenne van den Hoogenband, Koen Boot, Melissa van der Heijden.
Rij 2: Marit Smidt, Coliene Habben Jansen.

 

Jeugdafdeling
De Jeugdcommissie van Vriendenschaar organiseert tijdens het seizoen maandelijks activiteiten voor de jeugd. Dit kunnen film- of spelavonden met disco, maar ook speurtochten of thema-avonden zijn.
Daarnaast zijn er de periodieke evenementen zoals de welpenmaand, de najaarsmarkt, het schoolkorfbaltoernooi, deelname aan het project BRAVO! en het jeugdkamp.
Door het schoolkorfbaltoernooi, de welpenmaand en BRAVO! streeft de Jeugdcommissie naar
ledenbehoud en -winst binnen de jeugd van Vriendenschaar. Hieronder worden enkele activiteiten uitgebreider toegelicht.

Jeugdkamp
Al vele jaren organiseert de Jeugdcommissie tijdens het pinksterweekend het beroemde jeugdkamp. Het kamp wordt maanden van tevoren samen met de coaches en trainers van de jeugdteams enthousiast voorbereid rond een bepaald thema. Enkele voorbeelden van thema’s: Feestkamp, Back to Basickamp, Egyptekamp, Muziekkamp en Disneykamp. Op een mooie accommodatie in een bosrijke omgeving ergens in Nederland tonen de teams vervolgens het resultaat van de voorbereidingen aan elkaar en wordt de origineelste uitvoering van het thema beloond. Tijdens het kamp staan vier dagen lang speurtochten, spellen en andere activiteiten op het programma. Op zondagavond brengen de groepen traditioneel, tijdens de bonte avond, hun kunsten ten tonele. Na deze climax staat de dag erna helaas weer in het teken van de terugreis en sluiten de ouders hun kinderen in de middag van tweede pinksterdag weer in de armen. Het jeugdkamp wordt door velen als hoogtepunt van het jaar gezien!

Welpenmaand
Jaarlijks organiseert de Jeugdcommissie in de maand september, gedurende vier zaterdagen achtereen, proeftrainingen gericht op jeugd in de leeftijd van vijf tot en met acht jaar. De welpenmaand is uitgegroeid tot een belangrijk instrument voor de vereniging om jonge kinderen voor onze sport te interesseren en nieuwe leden aan te trekken.

Pupillen van de week
In de zaal heeft Vriendenschaar, bij een thuiswedstrijd van het eerste team, pupillen van de week. Deze pupillen komen uit de D-teams en het G-team. Tijdens de thuiswedstrijd mogen de kinderen mee de kleedkamer in voor het beginpraatje, op de foto met het eerste team, oplopen met de spelers/speelsters en op de reservebank plaatsnemen. Daarnaast ontvangen de pupillen een medaille en verschijnen ze met een persoonlijk stukje in de Aanschrijving.

BRAVO! project
De Jeugdcommissie neemt deel aan het project BRAVO!. BRAVO! is een initiatief van Cultureel Centrum Bij Everts, waarbij buitenschoolse activiteiten worden georganiseerd in het kader van sport, cultuur, muziek, kunst, educatie en welzijn. Kinderen kunnen zich via BRAVO! inschrijven voor korfbaltrainingen bij Vriendenschaar. Aan deze kinderen worden speciale trainingen gegeven.

Schoolkorfbaltoernooi
Eenmaal per jaar organiseert de Jeugdcommissie het bekende schoolkorfbaltoernooi bestemd voor de leerlingen in de onderbouw van het basisonderwijs. Deze dag vergt een omvangrijke organisatie, maar met medewerking van vele leden lukt het ieder jaar weer een geslaagd toernooi op te zetten dat veel positieve publiciteit voor Vriendenschaar en promotie voor de korfbalsport oplevert.

Jeugdcommissie – jc@akv-vriendenschaar.nl