Wat veel leden misschien niet weten is dat ook binnen Vriendenschaar vertrouwenspersonen actief zijn. Sinds vorig jaar vervulde alleen Mike Lina deze positie maar vanaf heden wordt hij hierin ondersteund door Sylvia van Egdom.

Waar zijn vertrouwenspersonen voor bedoeld?

Een vertrouwenspersoon kan je zien als iemand die je ondersteunt en eventueel begeleidt wanneer je je iets dwars zit. Dit kan een onderwerp binnen de vereniging zijn, denk bijvoorbeeld aan situaties wanneer je je niet prettig voelt binnen je team of een slechte relatie ervaart met je coach. Maar het kan ook iets buiten de vereniging zijn. Misschien zit je niet lekker in je vel en wil je dit bespreken met iemand anders dan je ouders of speelt er iets anders binnen je privéleven waarover je je verhaal kwijt wilt. Ook in die gevallen kan je terecht bij de vertrouwenspersonen.

Het is wel goed om te beseffen dat Sylvia geen professional is. Zij kan niet de professionele hulp bieden zoals bijvoorbeeld een psycholoog dit kan. Maar zij zal altijd je verhaal aanhoren en helpen bij de eerste stappen om een eventueel probleem op te lossen. Ook wanneer je je verhaal alleen kwijt wilt adan is dit natuurlijk geen probleem.

 
  Sylvia van Egdom
siffie9@hotmail.com