okt 10, 2017 / by Ruben Ritmeester / Geen reacties

Opnieuw winst voor AKV Vriendenschaar

Na de winst op Fiducia van vorige week waren de verwachtingen hooggespannen. Ook van HKC moest gewonnen worden. De druk was dus hoog voor de ploeg van John van Duuren. De aanwezigheid van een verslaggever van RTV Bodegraven voerde de druk nog verder op. Ondanks alle goede voornemens, viel de start van de wedstrijd tegen. Binnen 1 minuut viel het eerste tegendoelpunt, waardoor Vriendenschaar op 1 punt achterstand kwam. Gelukkig volgde al binnen de minuut het tegendoelpunt van Vriendenschaar. Daarna ging het enige tijd gelijk op.

Vanaf de stand van 7-5 leek er een knop om te gaan. De druk in de verdediging werd verder opgevoerd door Vriendenschaar. De aanval zette er vaart achter. Vanaf dat moment liep Vriendenschaar in rap tempo uit op de korfballers van HKC. Aanvallen werden vloeiend uitgevoerd en leidden tot een aantal prachtige doelpunten. De eerste helft werd afgesloten met een ruststand van 13-5.

Vriendenschaar ging de tweede helft in met dezelfde overtuiging als waarmee de eerste helft werd afgesloten. Doelpunten volgden elkaar snel op. Ook voor HKC vielen er nog enkele doelpunten, maar Vriendenschaar wist steeds een ruime voorsprong te behouden. In het laatste kwartier bleek het voor Vriendenschaar moeilijk om te blijven scoren, waardoor ook HKC de kans kreeg voor wat doelpunten. Dankzij de grote voorsprong en een mooi doelpunt in de laatste minuut werd de wedstrijd afgesloten met een mooie eindstand van 23-14.

Frank van Buren (3), Mike Lina (3), Lars Boot (5), Edwin van Staalduinen (2), Rianne Kwakernaak (2), Jinke van Keeken (2), Emma van Wensveen (2), Merel van Wensveen (2).