10 dec 2017 / Geschreven door akv Vriendenschaar / Geen reacties

Het droevige bericht bereikte ons dat Jan Schilt senior is overleden. Jan, vader van Jan en Ad, schoonvader van Marjon en opa van Daan, Mark en Jeroen. En ook van Jip en Mees die eerder lid waren bij ons. Vader ook van Marjan, die in haar jonge jeugd korte tijd korfbalde.

Jan is voor onze vereniging heel bijzonder geweest. Een flink aantal jaren was hij het gezicht van onze vereniging. Ik heb het genoegen gehad vele jaren met hem in het bestuur te mogen zitten. Maar niet alleen dat was typerend Jan. Als Jan ergens in geloofde dan zette hij zich voor meer dan 100% in om dit te realiseren. Zo was hij grondlegger van onze recreantengroep, waarvan zijn vrouw ook actief deel uitmaakte, en promotor van een 5e team met oud-leden die hem op handen droegen. Verder was hij actief binnen de jeugdcommissie en altijd aanwezig bij de kampen van junioren en senioren die wij in het verleden organiseerden.

En ook was het huis aan de Koninginneweg, waar hij destijds met zijn vrouw Rie en de kinderen woonde, een zoete inval voor vele leden van Vriendenschaar. Vele uren, onder het genot van diverse biertjes, brachten wij daar door. Dat is de herinnering die ik in ieder geval daaraan heb. Iedereen werd ouder en de jongeren trouwden en kregen kinderen. Ook de eigen kinderen zochten hun plek en Jan nam gas terug.

De periode daarna zagen we hem niet veel meer op het veld, totdat hij in zijn scootmobiel op het veld kwam om naar zijn kleinkinderen te kijken. Nu te vernemen dat hij overleden is, doet pijn. Voor mij en ongetwijfeld voor velen van ons.

Ik wens Rie, de kinderen en hun gezinnen veel sterkte toe in deze en komende periode zonder hem. Voor diegenen die afscheid willen nemen van Jan of als steun richting de familie is de crematie woensdag 0m 11.30 uur in Gouda, waarna de mogelijkheid om te condoleren.

 

Namens AKV Vriendenschaar,

Eef Zwanenburg