okt 11, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Loon naar werken
Deze zaterdag stond een wedstrijd gepland tegen een goede, bekende tegenstander en de huidige nummer 2 van de ranglijst. Korbis uit Waddinxveen. Na het onbevredigende verlies van vorige week, was alles en iedereen aan Vriendenschaar zijde ervan overtuigd dat er weer een ouderwetse “deze moet” wedstrijd gespeeld moest worden. De Knikker keukens ploeg traint wel goed, alleen het vergeet zichzelf steeds in het weekend, daarvoor te belonen. Het strijdplan tegen Korbis was duidelijk; de Waddinxveners zouden ongetwijfeld in een hoog baltempo zoveel mogelijk proberen in de korfzone de vrije spelers te zoeken. Zaak voor Vriendenschaar was om ze hier verre van te houden en direct te reageren, om zo de aanvallen van Korbis zo kort mogelijk te houden. Zelf was het zaak om vooral rustig eerst goed de paalbezetting te verzorgen en pas daarna op zoek te gaan naar een echte goede kans. Vriendenschaar is gewoon sterker onder de korf, dan Korbis. Met dit allemaal in het achterhoofd vlogen beide teams bijna letterlijk uit de startblokken. Een mooie individuele actie was gelijk goed voor de 1-0, Maar ook Vriendenschaar wist vrij snel in deze beginfase de korf te vinden en er ontspon zich een gelijk opgaande strijd tot 4-4. Bij 5-7 wist Vriendenschaar het gat te vergroten tot 4. De Knikker keukens ploeg speelde goed, maar eenvoudig korfbalspel en had alles in handen om nu al Korbis op een nog grotere achterstand te zetten. Maar in plaats van op de oude voet verder te gaan, bracht de ploeg zichzelf wat in problemen. Opeens werden er geen logische keuzes meer gemaakt , wat leidde tot te snel balverlies. Korbis rook zijn kans en kwam weer helemaal terug tot 9-9. Weg voorsprong. Nadat vervolgens beide teams nog eenmaal korf troffen leek de kleedkamer opgezocht te worden met een 10-10 gelijke stand, tot Rebecca van Ee er nog eentje vlak voor het fluitsignaal in wist te gooien, noem het een psychologisch voordeeltje, maar de stand bij rust was 10-11. Nog wat na mopperend over het verlies van de voorsprong, kon Vriendenschaar toch echt wel terugkijken op een redelijke tot goede eerste helft. Nu doorpakken, het lijkt soms zo simpel. Vooral de eerste 20 minuten meenemen naar de tweede helft. Edwin van Staalduinen schoot direct na rust de 10-12 binnen wat Korbis genoodzaakte om in de achtervolging te gaan. En ze kwamen terug; 3x op rij korf en nu stonden de Waddinxveners op voorsprong 13-12. Het bleek het laatste wapenfeit, Vriendenschaar kwam in een fase waarbij bijna ieder schot raak was en binnen mum van tijd liepen de Bodegravers uit van 14-14 naar 14-19. Wat een weelde, alleen nog wel ruim een kwartier te spelen. Korbis had niet meer de kracht en energie en Vriendenschaar speelde de wedstrijd goed uit. 16-21 eindstand waarbij we de in de laatste minuut gemiste strafworp van Jack Bunnik hem maar vergeven. Hij had er per slot van rekening al meer dan genoeg in gegooid. Het Vriendenschaar collectief heeft vandaag gewonnen. De ploeg was bereid elkaar te helpen, te corrigeren en te coachen op alle momenten. Zelfs de reserves hadden een belangrijk aandeel door de coach te tippen over een aanpassing in de Vriendenschaar verdediging, waardoor het tempo volledig verdween uit de Korbis aanvallen (dank daarvoor). Vriendenschaar is er nog lang niet, staat nu op een 5e plek met 5 uit 6. Alles staat nu erg dicht bij elkaar. De laatste veldwedstrijd, voordat de zaal wordt opgezocht, zal dan ook wederom echt gewonnen moeten worden.