sep 12, 2017 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Het nieuwe seizoen voor de korfballers uit Bodegraven begon vorige week met een valse start. Na een nederlaag thuis tegen Rapid moest Vriendenschaar het deze week waar maken tegen Fortissimo in IJsselstein.

De 0-1 in het voordeel van Vriendenschaar viel pas na vijf minuten en kenmerkte de moeizame start van de wedstrijd. Aanvallen werden moeizaam opgezet en het ontbrak de korfballers aan overtuiging in de schoten wat resulteerde in een ruststand van 7-7.

Ook begin tweede helft ontbrak het de Bodegravers aan scherpte. Net als in de eerste helft wisten zij de eerste vijf minuten niet te scoren. Helaas werkte de tegenstander niet aan dit spelletje mee. Met nog dertig minuten speeltijd genoten de IJsselsteiners dan ook van een 10-7 voorsprong. Maar toen kwam het kantelpunt. Mede dankzij slimme inzet van wisselspelers door de nieuwe coach John van Duuren wist Vriendenschaar zich snel terug te knokken tot een 10-10 gelijkspel. De thuisclub had hier geen antwoord op en werd vervolgens overlopen door de Bodegravers. Vriendenschaar kwam steeds beter in de wedstrijd wat resulteerde in betere aanvallen en meer schoten die het gat in de korf wisten te vinden. Met nog tien minuten op de klok en een tussenstand van 11-16 zonk de moed de IJsselteiners dan ook in de schoenen. De Bodegravers maakten hier in het slot van de wedstrijd goed gebruik van en krikten de score nog verder op naar een eindstand van 14-20. De eerste winst van het seizoen is daarmee een feit voor Vriendenschaar.

Doelpunten: Frank van Buren 5x, Edwin van Staalduinen 4x, Jinke van Keeken 3x, Merel van Wensveen 2x, Jack Bunnik 2x, Rianne Kwakernaak 2x, Emma van Wensveen 1x, Lars Boot 1x.