20 mrt 2018 / Geschreven door akv Vriendenschaar / Geen reacties

Tijdens de ALV van afgelopen 14 maart hebben we afscheid genomen van Eef Zwanenburg als voorzitter van Vriendenschaar.

Eef kan terugzien op een lange periode als voorzitter, namelijk 17 jaar.

In al die jaren heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor onze club. Hij heeft zich vooral onderscheiden op het gebied van onze accommodatie, natuurlijk ook ingegeven door zijn beroep als projectontwikkelaar, zijn zitting in de stichting BSV (Buiten Sport Voorzieningen), zijn contacten met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, evenals met de buur(t)verenigingen en het KNKV. In alle opzichten dus een ‘bouwer’.

Voordat Eef voorzitter werd, maakte hij deel uit van onze TC en was hij o.a. ook penningmeester.

Eigenlijk kunnen we dus wel stellen dat Eef gedurende zijn inmiddels 45-jarig lidmaatschap van Vriendenschaar altijd vrijwilliger is geweest.

In ons afscheidswoord op 14 maart blikten we ook hierop terug, ondersteund door enkele (ludieke) foto’s en anekdotes uit de oude doos. Daarop zagen we ook dat Eef altijd zijn opwachting maakte bij het jaarlijkse jeugdkamp, in de vorm van jurylid bij de Bonte Avond en als ‘chef barbecue’ bij de avondmaaltijd. Ook dat was Eef, gedreven op het gebied van bestuurlijke zaken, maar ook betrokken bij de jeugd en haar activiteiten. Ronald memoreerde in het afscheidswoord nog veel meer zaken, te veel om hier allemaal te vermelden, maar waar het Eef zelf betrof, kunnen we de volgende ‘kwalificaties’ zeker nog toevoegen aan bovenstaande: eerlijk, clubliefde, verbinder, plichtsgetrouw, behulpzaam, veel knowhow en zichtbaar.

Eef heeft vorig jaar aangegeven dat dit zijn laatste seizoen zou worden als voorzitter. Het werd tijd voor vernieuwing, verjonging, verfrissing. Als bestuur zijn we op zoek gegaan en denken hierin Mike Lina gevonden te hebben. We hebben er alle vertrouwen in dat Mike de rol van voorzitter in zich heeft en mensen kan enthousiasmeren om de mooie club die Vriendenschaar is verder op de kaart te zetten in Bodegraven.

Eef gaf in zijn eigen afscheidswoord aan altijd met liefde en plezier zijn bijdrage te hebben geleverd aan Vriendenschaar en dat hij daar trots op is.

Zo is het Eef, en wij zijn trots op jou! En met deze woorden namen we deze avond afscheid van Eef. Als dank waren daar bloemen voor zijn vrouw Yvon en twee presentjes om uit te pakken.

Eef, bedankt voor alles wat je gedaan hebt voor onze club. Jouw stoppen betekent zeker niet dat we je niet meer gaan zien op ons complex, dat gaf je zelf al aan. Ook blijf je tot 2020 nog actief voor onze contacten in de BSV. We zien jou en Yvon graag nog komen, niet meer als ‘voorzitter Eef’, maar gewoon als ‘Eef’ en…daar kunnen wij prima mee leven!

 

Namens het bestuur,

Ronald, Frans, Frank, Mike en Gerona