sep 15, 2020 / by Fenne Hoogenband / Geen reacties

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Vriendenschaar uit in Almkerk, tegen welbekende tegenstander ACKC. Net voor corona uitbrak werd ook nog tegen deze ploeg gespeeld, tweemaal zelfs. De laatste wedstrijd van die twee verloor Vriendenschaar 1, met tevens erg weinig goals. Er was dus het één en ander goed te maken.

Eerst was Vriendenschaar 2 aan de beurt. Oud-selectiespelers Ron Koster en Frank van Buren startten in de basis, omdat de selectie wegens blessures al niet breed in de heren zat. Het was geen moeilijke pot voor de Bodegravers, wat resulteerde in ruime winst (16-7). Flinke domper op bijgaande feestvreugde was echter het uitvallen van aanvoerder Jack Bunnik. Hij scheurde zijn achillespees af en zal mogelijk maanden uit de running zijn.

Vriendenschaar 1 startte niet goed, misschien waren het de zorgen om hun selectiegenoot. Ze werden in ieder geval overdonderd door de Almkerkers, en zo stond het al 3-0 na een minuut of twee. Daarna ging het niveau iets meer gelijk op, maar voor beide ploegen bleef het doelsaldo magertjes. Richting rust liep ACKC weer wat uit en zo stond het 10-5.

Ook in de tweede helft bleef het aantal doelpunten aan beide kanten schaars. Er werd aan beide kanten erg strak verdedigd, maar toch ook niet slecht aangevallen. De ballen wilden er echter niet in. De afronding was voor de Bodegravers echt ondermaats; er werd wederom slechts vijf keer gescoord in één helft. ACKC 1 scoorde er gelukkig deze helft nog minder: maar vier.

Dit bracht de minimale eindstand van 14-10 met zich mee. Om maar in de bewoording horende bij deze dag te blijven: ACKC blijft de achilleshiel voor Vriendenschaar 1, jammerlijk genoeg. Aanstaande zaterdag neemt de Bodegraafse korfbalselectie het thuis op tegen de selectie van Erasmus, ook niet de minste.