jun 02, 2019 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

In de laatste thuiswedstrijd op zaterdag 1 juni speelde Vriendenschaar 1 tegen OZC 1 voor handhaving in de tweede klasse. Bij zowel gelijkspel als winst zouden de Bodegravers zeker zijn hiervan. Hier moest echter nog wel voor geknokt worden, want OZC is geen makkelijke ploeg om tegen te spelen.

De wedstrijd startte met een 1-0 voorsprong door speler Jeroen Streng. Hierna ging het scoreverloop redelijk gelijk op, totdat de thuisploeg een klein gat sloeg tot een 7-5 en later 11-8 voorsprong. De wedstrijd kende veel stippen en vrije ballen, waardoor OZC bij rust toch nog terug wist te komen tot een stand van 11-10.

Na rust wist OZC met één punt voor te komen, waarna de 16-jarige Lineke Verploeg, speelster uit de A1 van Vriendenschaar, werd ingebracht en direct gelijk wist te maken, en later ook nog zorgde voor het opnieuw innemen van de voorsprong. Een hele knappe, en natuurlijk ontzettend nuttige prestatie.

Ook speelster Rianne Kwakernaak wist voor de ploeg van De Knikker Keukens de nodige goals te scoren: maar liefst vijf, waaronder een aantal mooie vrije ballen, opnieuw ook op zeer nuttige momenten.

Na de nodige bijdragen van deze twee dames, en natuurlijk ook de voortdurende inzet van de rest van het team, werd er gewonnen met 18-16, wat betekent dat Vriendenschaar 1 volgend jaar ook weer een plek zal innemen in de tweede klasse. Een fijn vooruitzicht.

Na het Pinksterweekend zal nog één wedstrijd gespeeld worden, uit tegen KOAG 1. Deze ploeg is al kampioen. Gelukkig voor Vriendenschaar is de druk op deze laatste wedstrijd na de winst van dit weekend volledig weggevallen. Vriendenschaar 2 moet deze zaterdag mogelijk nog wel strijden voor handhaving.