apr 23, 2024 / by Cor van den Hoven / Geen reacties

Waar tweede helft veld zonnig werd afgetrapt, trof de Vriendenschaar-selectie tijdens de tweede speelzaterdag vooral kou, wind en regen. Vriendenschaar 1 dichtbij huis, bij Reeuwijk, Vriendenschaar 2 iets verder van huis, bij OZC.

Vriendenschaar 2 ging in Rotterdam vlammend van start. Er stond al vrij vlot een voorsprong van 0-4 op het bord. Toch stagneerde het scoren, wijt het eventueel aan het weer, maar er werd wel gewonnen. Eindstand: 9-11.

Vriendenschaar 1 speelde vrijwel tegelijk, tegen Reeuwijk 1; de teams ontliepen elkaar nog niet het gehele seizoen. Nadine de Vries uit Vriendenschaar 3 viel in voor Julianne Kersseboom die de hele week al ziek was. De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. In ieder geval in letterlijke zin niet voor de Bodegravers. Bij rust stond er een achterstand van 10-9 op het bord.

Na een wissel aan de kant van de heren kwam er wat meer dynamiek in het tot dan toe gelaten spel van de Bodegravers, waardoor de dames makkelijker vrij kwamen in desbetreffend vak. Eva Hoogendoorn wist er zo deze tweede helft aardig op los te scoren. Dat gold in het andere vak voor Pim van Duuren.

Zo kwam er toch nog vrij vlot na rust een voorsprong in zicht voor de Bodegravers, uitmondend in een gat van drie punten. Daarna ging het toch weer gelijk op, met de spannende eindstand van 18-19 tot gevolg. Wel weer winst dus voor de Bodegravers. De Vriendenschaar-selectie start tweede helft veld met tweemaal vier punten; heel belangrijke punten in de kortere variant van de veldcompetitie (twee losse poules in plaats van een doorlopend veldseizoen) die sinds dit seizoen gehanteerd wordt.