apr 11, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Chapeau Jack Bunnik

Een echte 4 punten wedstrijd stond er deze zaterdag op het programma. Weidevogels met 5 uit 8 gespeelde wedstrijden tegen De Knikker Keukens met 8 uit 8. Daaronder nog Korbis en Reeuwijk, maar toch. Als het even kan wil je het niet op laatste wedstrijden laten aankomen. En gezien de sterke tegenstanders in deze poule is het raadzaam om te pakken wat je
pakken kan. Vooraf fifty-fifty (toch Ed) kans op een overwinning. Weidevogels beschikt over een uitstekend heren kwartet en de dames spelen uiterst functioneel. Daar ligt ook tegelijkertijd de achilleshiel van deze ploeg. Als het Vriendenschaar zou lukken om het aanspelen van de dames naar de spitsheren zo veel mogelijk te bemoeilijken en daarmee de spitsheren zeer kort te kunnen verdedigen, dan……dan zou er gewonnen kunnen worden. Natuurlijk moet het dan ook nog allemaal kloppen in de eigen aanval, maar goed. Eerst de noodzakelijke randvoorwaarden creëren. Na 5 minuten al veel pech voor Vriendenschaar, de voor de geblesseerde Rolf de Bree spelende Lars Boot, viel erg ongelukkig en liet zich na een kwartier met een zwaar gekneusde hand wisselen. Luttele minuten later overkwam Marissa Zijm bijna hetzelfde. Zij verbeet de pijn in haar hand, maar schieten zat er niet meer in. Meer dan een helft zat er niet meer in. Nu hadden de reserves van Vriendenschaar al een behoorlijk zware wedstrijd in de benen, maar er was geen keuze. Bart Vermeij en Anita Koster maakten hun op opwachting in Vriendenschaar 1. En hoe. Bart Vermeij kroonde zich tot topscorer met 6 doelpunten en Anita Koster stookte veel onrust. Vriendenschaar mag zich wat dat betreft rijk rekenen, alle spelers uit 2 kunnen moeiteloos invallen in 1. In dit geval, met veel blessures toch een fijne wetenschap. De wedstrijd zelf was spannend, er werd op het scherpst van de snede gekorfbald. Heel belangrijk waren de laatste twee goals in de laatste 2 minuten van de eerste helft; Bart Vermeij en de sterk spelende Frank van Buren wisten zo een achterstand van 7-9 snel weer recht te buigen. 9-9 Rust en toch een mentaal tikkie voor Weidevogels, dat in het tweede gedeelte van de eerste helft echt de betere ploeg was. In de tweede helft gaf Vriendenschaar niets meer weg, onverzettelijk knokte de ploeg zich naar een 16-14 voorsprong en Weidevogels was geslagen. Eindstand 19-15. Een zeer verdiende overwinning tegen een goede tegenstander (zaalkampioen 2e klasse, daar waar Vriendenschaar alleen maar naar beneden moest kijken in een andere 2e klasse) Door de verrassende winst van Korbis op Koag zal Vriendenschaar nog minimaal een keer moeten winnen om echt veilig te zijn. Maar met 10 punten uit 8 wedstrijden staat zij ook maar 2 punten af van het op de tweede plaats staande Koag. Gekke situatie dus, niets is zeker. De vreugde was er na afloop niet minder om, de Bodegravers zijn goed bezig en als dit de norm is, zullen er nog vele punten volgen. De slagroom op de vreugdetaart kwam op zondag, waar selectiespeler Jack Bunnik een uistekende marathon liep en eindigde in een tijd van 4 uur en 18 minuten, een en al karakter en dat stond synoniem voor wat zowel de spelers van Vriendenschaar 2 en 1 de vorige dag hadden laten zien.