mei 30, 2024 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Na een korte onderbreking door het pinksterweekend was het voor Vriendenschaar 1 wederom tijd om het op te nemen tegen KZ Danaïden. KZ Danaïden was op papier de concurrent voor het kampioenschap, maar tot nu toe wisten zij nog weinig punten te pakken. Voor het pinksterweekend wisten de Bodegravers al met 12-14 van ze te winnen.

Toch was die wedstrijd geen eitje, dus Vriendenschaar 1 startte scherp op zaterdag 25 mei. Die scherpte werd direct beloond: al gauw stond een 3-0 voorsprong op het bord. En in die goede ‘flow’ zette de thuisploeg de wedstrijd voort. Vooral aanvoerder Sybren van Hall was ‘on fire’; voor rust had hij er al zes goals inliggen, uiteindelijk nog uit te breiden naar acht.

De wedstrijd werd uiteindelijk nooit spannend. De tweede helft kon vrij rustig worden uitgespeeld, inclusief de inzet van Nadine de Vries, Isa Kuiper en Luuk de Vogel, waarvan laatste zijn invalbeurt direct wist te belonen met een mooie goal. Eindstand: 23-14.

Volgens coach Jorrit de Grutter was de grootste plus ten opzichte van de uitwedstrijd voor Pinksteren dat er beter werd omgegaan met het achterverdedigende werk door de Leidenaren. Vorige keer werd de wedstrijd hierdoor erg statisch, nu bleef het aanvallende spel van Vriendenschaar de hele wedstrijd energiek. Dit resulteerde in betere aanvallen met een hoger rendement.

Vriendenschaar 2 wist de donderdagavond voor het pinksterweekend in de wedstrijd tegen Gemini ook punten te pakken, en zo branden de lichten voor een kampioenschap voor beide Bodegraafse korfbalteams nu felgroen. Nog twee speelweekenden te gaan…