apr 22, 2019 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 20 april startte voor Vriendenschaar 1 de tweede helft van het veldseizoen. Er stond direct een belangrijke wedstrijd op het programma, want er moest gespeeld worden tegen concurrent voor handhaving Erasmus 1.

Vanaf het begin van de wedstrijd was voor de Bodegravers duidelijk wie twee goede schutters van de Rotterdammers moesten uitschakelen. Daarnaast zouden de dames van Vriendenschaar 1 flink moeten gaan voorverdedigen om Erasmus uit de wedstrijd te halen. Dit lukte erg goed.

Erasmus scoorde als eerste en bracht de stand op 0-1, maar hierna kwam de ploeg van De Knikker Keukens goed in de wedstrijd en werd er over alle schijven gescoord: een doorloper door de één werd gevolgd door een mooi schot van de ander. Zo kwam het tot een voorsprong van 3-9 bij rust.

Na rust kregen de Bodegravers het moeilijker toen in beide vakken een lange heer opgesteld stond. De Rotterdammers wisten knap terug te komen tot bijna gelijkspel: 9-10. Coach Ronald Kersseboom besloot toen een tactische wissel te doen, en bracht schutter Justin Kersseboom in in de aanval, en aanvoerder Edwin van Staalduinen naar het andere vak voor de rebound. Dit pakte goed uit, en zo eindigde de wedstrijd in een stand van 9-13. De twee punten die hiermee verdiend zijn voor Vriendenschaar 1 zijn belangrijke punten, want de ploeg verplaatst nu in één keer drie plekken omhoog in de poule. Na de Meivakantie, op zaterdag 11 mei, wordt het wedstrijdprogramma vervolgd