sep 25, 2022 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Na een aantal jaren elkaar niet getroffen te hebben in zowel de veld- als zaalpoules, stonden afgelopen zaterdag toch semi-derbies op het programma: de Vriendenschaarselectie nam het thuis op tegen de Waddinxveense selectie van Korbis. Vriendenschaar 2 opende wederom en speelde een knappe wedstrijd, tegen een Korbis dat zeker ook niet slecht in de wedstrijd zat. 16-12 winst voor de thuisploeg.

Vriendenschaar 1 moest het opnemen tegen een met twee ex-spelers van Nieuwerkerk versterkt team van Korbis, zonder aanvoerder Sybren van Hall. Daarbij kwam dat Vriendenschaar 1 en Korbis 1 voorafgaand aan de wedstrijd een eerste plek in de poule deelden. Het beloofde dus een uitdagende wedstrijd te worden voor de Bodegravers.

Het leek er de eerste minuten even op dat de Waddinxveners goed de overhand zouden nemen; binnen de kortste keren stond het 1-4. Maar Vriendenschaar 1 wist knap terug te knokken tot 5-5, waarna de rest van de eerste helft eigenlijk in het teken stond van Bodegraafse overheersing en daarmee voorsprong. Bij rust stond het 11-7.

De tweede helft verliep moeizamer voor Vriendenschaar. Korbis liet haar verdediging niet verslappen en was in de aanvallen juist feller dan in de eerste helft. Zo zag Vriendenschaar haar voorsprong vervagen tot een gelijkspel: 13-13. Spelers uit Vriendenschaar 2 – en voorheen ook spelers uit Vriendenschaar 1 – Thom Uit de Bosch en Rianne Ritmeester werden ingezet in de hoop nog een aantal doelpunten te forceren. Dat lukte, maar ook aan de kant van Korbis.

16-15 voor de thuisploeg, nog één minuut te spelen. Korbis wist de bal in de laatste aanval van de Bodegravers te onderscheppen, voor een eventuele gelijkmaker, maar de scheidsrechter floot tijdens het uitverdedigen al af. Een spannende wedstrijd wederom, maar ook weer met winst. Vriendenschaar 1 neemt zo de koppositie in de poule in. Volgende week staat weer een derbydag op de planning: dan spelen de Bodegravers thuis tegen de selectie van Reeuwijk