nov 29, 2023 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 18 november nam Vriendenschaar 1 het in Rotterdam op tegen vrij bekende tegenstander Erasmus 1. Vrij bekend dan vanuit de tweede klasse, waar beide ploegen het eerder tegen elkaar opnamen; nu dus in de eerste klasse.

Het beloofde vanaf meet af aan een spannende wedstrijd te worden mét veel goals; in het eerste gedeelte van de eerste helft nam Vriendenschaar 1 continu de voorsprong, maar zelden met meer dan twee goals verschil. Vooral de dames van Erasmus wisten de korf goed te vinden, en zo wisten zij net voor rust nog gelijk te maken en uiteindelijk kwam het zelfs tot een kleine voorsprong voor de thuisploeg.

Na rust ging de wedstrijd wederom gelijk op: de ene keer namen de Bodegravers een voorsprong in, de andere keer de Rotterdammers, maar het verschil was vrijwel nooit groter dan twee doelpunten. Vriendenschaar 1 beleefde deze helft een blij moment toen aanvoerder Sybren van Hall weer in het veld kwam na het doormaken van een blessure en tegelijkertijd een dieptepunt toen basisspeelster van de ploeg Jinke van Keeken uitviel met wat later bleek een afgescheurde achillespees, wat helaas voor haar en het team zal betekenen dat zij nog weken niet speelt.

Tijdens de laatste fase van de wedstrijd zaten zowel de supporters van Vriendenschaar als Erasmus op het puntje van hun stoel; het bleef spannend tot in de laatste seconden van de wedstrijd. In de laatste minuut maakte Vriendenschaar de 26-27 voorsprong, Erasmus wist in nog minder tijd ook weer te scoren. Dit leidde uiteindelijk tot een gelijke eindstand van 27-27.