apr 01, 2022 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Afgelopen zaterdag speelde de Vriendenschaar-selectie in principe haar laatste speelrondes van de “gewone” zaalcompetitie, ware het niet dat Vriendenschaar 1 nog een inhaalwedstrijd tegen Luno te gaan heeft. Morgen welteverstaan (donderdag 31 maart) om 21.00 uur in De Vaart in Linschoten. Komt dat zien!

Dan dus afgelopen zaterdag: er stonden twee wedstrijden tegen Viking op het programma. Vriendenschaar 2 wist na een spannende wedstrijd waarin het eigenlijk telkens net wat achterstond toch te winnen. Daarmee eindigt het team op de tweede plek in de poule, wat gelukkig geen degratie-, maar ook geen promotiewedstrijden betekent.

Voorafgaand aan de wedstrijd Viking 1 – Vriendenschaar 1 werd bekend dat Luno 1 in dezelfde poule had verloren van Dunas 1, wat voor Viking 1 maar één ding betekende: winnen, en anders degradatiewedstrijden spelen. De ploeg ging er dan ook vol voor; de eerste minuten van de wedstrijd waren zij een stuk scherper dan de Bodegravers.

Hierin kwam in de loop van de eerste helft al verandering; net voor rust wist Vriendenschaar 1 de kleine voorsprong die eerder al ontstond uit de bouwen tot 9-13. Net na rust wist de uitploeg het aantal doelpunten nog even flink uit te breiden, voornamelijk te danken aan de zeer goed spelende en scorende Sybren van Hall.

De laatste minuten van de wedstrijd tikten langzaam weg, de scherpte was er wel af bij beide teams, en er werden nog weinig bijzondere aanvallen neergezet. Uiteindelijk won Vriendenschaar 1 met 16-21, wat voor Viking 1 dus het spelen van degradatiewedstrijden betekende. Vriendenschaar 1 maakt zich nog op voor Luno 1, waarna duidelijk is welke tegenstander zij zullen treffen in de promotiewedstrijden die op zaterdag 9 april van start gaan. Daarover later meer.