feb 17, 2020 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 15 februari trad Vriendenschaar 1 thuis aan tegen Nexus 1. In deze wedstrijd viel wat recht te zetten: in de uitwedstrijd verloren de Bodegravers met 23-20, terwijl er in de eerste helft door hen nog een voorsprong met een gat van maar liefst zeven punten werd geslagen.

De eerste helft van de wedstrijd verliep spannend. Er werd niet veel, maar wel over en weer gescoord. Net als in de uitwedstrijd zocht Nexus 1 slim het contact op, en waren de Bodegravers iets te gretig met hierop reageren, wat resulteerde in een aantal strafworpen voor de Schiedammers. Bij rust stonden zij met 8-10 voor.

In de rust werd onder andere besproken dat in het ene aanvalsvak speelster Merel van Wensveen beter uitgespeeld moest worden. Dit zorgde direct na rust voor een goal van haar zijde. Daarna duurde het echter lang voordat er weer gescoord werd in desbetreffend vak. Er miste wat dynamiek.

Hiertoe werd wat gewisseld: basisspeler uit Vriendenschaar 1 Patrick Verbeij was helaas geveld door een keelontsteking, waardoor de reservebeurt van tevens basisspeler uit 1 Tijn van den Hoogenband kwam te vervallen. Laatstgenoemde werd na rust naar het andere vak gezet op de plek van Justin Kersseboom. Speler uit Vriendenschaar 2 Lars Boot kwam op de oude plek van Tijn van den Hoogenband te staan.

Na deze wissels verliep de wedstrijd beter: er was meer afwisseling in het ene vak, en juist meer controle en rust in het andere vak. Hierdoor liep ook de score weer op, tevens vanuit voor Nexus onverwachte hoek: de uitploeg besloot eind tweede helft bij de dames alle druk te leggen op Eva Hoogendoorn, die een goede wedstrijd speelde, waardoor mede-dame uit dit vak Jeske Broersma meer ruimte kreeg en een belangrijke goal wist te maken.

Bij een eindstand van 17-16 werd afgefloten en was in de Sporthoeve een zucht van opluchting hoorbaar. Weer twee punten binnen. Daarmee staat Vriendenschaar 1 op een gedeeld tweede plek met Erasmus; tegenstander in de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 7 maart.