apr 03, 2022 / by Cor van den Hoven / Geen reacties

Op donderdag 31 maart werd door Vriendenschaar 1 nog een laatste (inhaal)competitiewedstrijd gespeeld in het zaalseizoen 2021/2022, dat natuurlijk pas ergens in 2022 hervat werd. Er werd uit gespeeld tegen Luno 1, waarvan vorige keer met 17-19 verloren werd. Tijd dus voor revanche.

Beide ploegen waren voorafgaand aan deze wedstrijd al zeker van het spelen van promotiewedstrijden – in deze tweedeklassepoules spelen alle nummers 1 en 2 promotiewedstrijden, en van die plekken kon geen van de twee weggeraken. Waar nog wel voor werd gespeeld: het poulewinnaarschap, of ook wel kampioenschap. De winnende ploeg kon kampioen worden, bij gelijkspel zou Luno kampioen zijn.

De zaal in Linschoten was goed gevuld, zeker voor een doordeweekse avond. Speelster van Vriendenschaar 1 Merel van Wensveen keerde na weken blessureleed terug in de basis. De start van de Bodegravers was goed. Luno kwam wel wat terug, maar vaak niet meer dan tot een verschil van drie punten. Bij rust stond het 8-12 voor de uitploeg.

In de tweede helft werd deze voorsprong verder uitgebouwd, mede dankzij de tot nu toe vaste vervangster van Merel van Wensveen, Julianne Kersseboom, en spelers uit Vriendenschaar 2 Lineke Verploeg en Jeroen Streng, die voor respectievelijk Eva Hoogendoorn en Tijn van den Hoogenband in de basis kwamen dan wel stonden.

Alle Bodegravers toonden veel inzet en beleving, waardoor er bij einde wedstrijd een gat van negen doelpunten was ontstaan. Eindstand: 14-23. Vriendenschaar poulewinnaar dus, en daarmee speelt het team op zaterdag 9 en zaterdag 16 april promotiewedstrijden tegen Woudenberg 1, de nummer 2 uit de aangesloten poule.

Zaterdag 9 april wordt de wedstrijd thuis gespeeld in de Sporthoeve 16.00 uur. Alle publiek en aanmoediging van harte welkom!