okt 21, 2019 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 19 oktober speelde de selectie van Vriendenschaar uit tegen Korbatjo: de enige vereniging in de poule – en in het algemeen één van de weinige verenigingen – die nog op echt gras speelt. Korbatjo 2 stond nog op nul punten, en dat is na de wedstrijd tegen Vriendenschaar 2 ook zo gebleven, al verliep deze moeizaam. Er werd gewonnen met 10-7.

Voor Vriendenschaar 1 zou de wedstrijd mogelijk spannender worden: hier stond Korbatjo voorafgaand aan de wedstrijd op de derde plek, slechts één punt achter de Bodegravers. Ook hier ging de wedstrijd moeizaam van start voor Vriendenschaar, mede dankzij de glijpartijen op het gras, maar ook doordat de aanvallen voor Vriendenschaar werden gekenmerkt door het nemen van slechts één schot – dat vaak niet zat. Korbatjo ving goed mee, en nam zo telkens de voorsprong in.

Tegen het einde van de eerste helft raakten de Bodegravers meer gewend aan het speelveld en de tactiek van de tegenstander, wat het spel en de stand ten goede kwam. Zo was het bij rust 7-7. Na rust schommelde de stand tussen gelijkspel en een kleine voorsprong voor Vriendenschaar. Na een voorsprong van vier punten leek het tij eindelijk gekeerd. De wedstrijd werd besloten met 15-12 winst voor de uitploeg.

Aanstaande zaterdag speelt de Vriendenschaarselectie haar laatste wedstrijden op het veld, alvorens de zaal weer in te gaan. Er wordt uit gespeeld tegen de selectie van ACKC: Vriendenschaar 2 staat momenteel op plek 3 met 11 punten, ACKC 2 op plek 5 met 6 punten; Vriendenschaar 1 staat momenteel op plek 2 met 10 punten, ACKC 1 op plek 6 met 6 punten.