dec 06, 2022 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 3 december was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd in het zaalseizoen voor Vriendenschaar 1, die wel deels overlapte met de achtste finale van Nederland tijdens het WK, dus de tribune zat niet afgeladen vol.

Toch werd een mooie wedstrijd gespeeld, al moest die een beetje op gang komen. Ook tegenstander Reehorst ’45 1 debuteert dit zaalseizoen in de eerste klasse. De eerste helft was spannend, en lastig. Vanuit Bodegraafse kant waren veel plaatsfouten, en er werd onrustig gespeeld. Reehorst wist bij rust een voorsprong te pakken: 11-13.

In rust werd de tijd genomen om even pas op de plaats te maken en met z’n allen de rust weer terug te vinden. Dit werkte: in de tweede helft werd rustiger, en tegelijkertijd scherper gespeeld. Aanvallen waren meer verzorgd, en zo werd er ook meer gescoord. Al gauw ging de stand van 11-13 naar 19-13, met een flinke voorsprong voor de thuisploeg dus.

De eindfase was niet langer spannend en de scheidsrechter floot af bij een stand van 24-17. Vriendenschaar 1 wint nu al maanden op rij; sinds begin van het seizoen 2022/2023 (in september) is er geen wedstrijd verloren. Iets om van te genieten en om door te zetten.