nov 25, 2019 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 23 november ging voor de selectie van Vriendenschaar het zaalseizoen 2019/2020 officieel van start. Wel was tegenstander Korbatjo een bekende vanuit de veldcompetitie: Vriendenschaar 1 won toen zeker niet ruim (15-12) van de Oud-Beijerlanders, maar de omstandigheden waren er nu beter naar: in de zaal geen wind, regen en ook geen natuurgras.

In de voorbereidingen op het zaalseizoen werd flink gescoord met gemiddeld 23 goals per wedstrijd voor de Bodegravers. Misschien moeten we hier spreken van een echte ‘zaalploeg’. Tijdens deze voorbereidingen werd ook een vijfde heer aan de basis van Vriendenschaar 1 toegevoegd, Thom uit de Bosch.

De eerste minuten van de uitwedstrijd tegen Korbatjo ging de stand nog redelijk gelijk op, maar tegen de rust begon Vriendenschaar al uit te lopen. Ruststand: 10-15. Doel was om nog even flink door te pakken om de 30 aan te tikken. De Bodegravers waren goed op weg, maar wonnen uiteindelijk met 16-28. Volgens coach Jorrit de Grutter resultaat van ‘een uitstekende wedstrijd’.

Voornamelijk spelers Justin Kersseboom en Eva Hoogendoorn hadden een groot aandeel in de 28 doelpunten: hij scoorde er acht, zij zes. Aanstaande zaterdag staat de krachtmeting tegen favoriet voor het kampioenschap ONDO op het programma, en wel thuis in de Sporthoeve. Maar er is goede hoop, een goed begin is immers het halve werk.