feb 05, 2024 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Dit weekend speelde de Vriendenschaar-selectie wederom thuis. Het was ook wederom een gepuzzel om de bezetting rond te krijgen; nog altijd kampt de selectie met een hoop geblesseerden en zieken. Vriendenschaar 4 moest dit uiteindelijk bekopen met hun eigen wedstrijd.

Vriendenschaar 1 nam het op tegen bekende tegenstander Nexus; onderste uit de poule, maar tegelijkertijd een fysiek sterke ploeg met vooral veel lengte bij de heren. Om die reden was onder de invallers vanwege blessureleed en ziektes ex-selectiespeler Edwin van Staalduinen, tevens een lange heer.

De start van de wedstrijd ging gelijk op. Vriendenschaar 1 nam iedere keer de voorsprong, maar Nexus wist lang aan te haken, vooral via verre afstandsschoten. Net voor rust wisten de Bodegravers de afstand wat te vergroten. Ruststand: 13-7.

Nexus kwam goed uit de rust en wist de eerste aanval gelijk weer een afstandsschot erin te gooien. Zo haakten de Schiedammers uiteindelijk weer aan tot een stand van 15-13. Mede dankzij een mooi schot door de inmiddels ingebrachte Nadine de Vries uit Vriendenschaar 3 wist Vriendenschaar 1 de voorsprong toch weer uit te bouwen. Uiteindelijk wonnen de Bodegravers met vijf punten verschil, eindstand: 22-17.

Wederom belangrijke punten voor Vriendenschaar 1: het team staat nu steady op de vijfde plek in de poule, vier punten los van de nummer zes. De komende weken ligt de focus binnen de selectie vooral op handhaving voor Vriendenschaar 2. Na – geen onverwachts – verlies van koploper Fortis 2 dit weekend staat het team nog altijd op de één-na-laatste plek in de poule, wat degradatie zou betekenen.

Vriendenschaar 1 kan ondertussen kijken of het nog eens kan uitpakken tegen één van de ploegen uit de top 4: Oranje Wit (plek 3), KCR (plek 2) en VEO (plek 4) staan respectievelijk nog op het programma.