okt 10, 2023 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op een zonnige, maar ook winderige zaterdag speelde Vriendenschaar 1 haar één-na-laatste wedstrijd in de eerste veldcompetitie van het seizoen 2023-2024, in Bleiswijk. De eerste helft startte veelbelovend voor de Bodegravers tegen, inmiddels, koploper Weidevogels 1. Al gauw stond een voorsprong van 1-4 op het scorebord.

Weidevogels wist bij rust wel terug te komen. Ruststand: 5-6. Na rust leek in ieder geval alle goede afronding verdwenen. Eigenlijk werd aan beide kanten nog maar weinig gescoord, wat onder andere te wijten valt aan het goede en scherpe verdedigende werk door zowel de Bleiswijkers als de Bodegravers. Maar in het geval van Vriendenschaar 1 ook zeker aan het eigen scorende vermogen. Het zat er op de één of andere manier niet meer in, al waren de kansen er best naar.

De wedstrijd eindigde in een, voor korfbalbegrippen, zeer lage uitslag van 10-8, met winst voor Weidevogels dus. Volgende week zal besloten worden of zij kampioen worden van de poule. Na de eigen wedstrijd bleek dat ‘concurrent’ voor degradatie Kios punten had gepakt, waardoor de Bodegravers nu echt onderaan de poule bungelen. Aanstaande zaterdag nemen beide teams het in Bodegraven tegen elkaar op. Wie weet, bij flinke winst, of Vriendenschaar 1 zich nog weet te handhaven in de overgangsklasse.

Ook Vriendenschaar 2 draait een pittig seizoen. Van de vijf wedstrijden tot nu gespeeld werd er slechts één gewonnen. Zij spelen aanstaande zaterdag thuis tegen Korbis, die twee punten meer hebben. Ook hier moet nog goed gewonnen worden om het volgende veldseizoen in de tweede klasse te kunnen voortzetten. Spannende laatste veldwedstrijden, dus!