mei 19, 2019 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Vriendenschaar 1 maakte zich afgelopen zaterdag op voor de wedstrijd tegen de nummer twee uit de poule: DES 1, een dynamisch en zuiver team, dat niet voor niets op plek twee staat. Het zou een pittige wedstrijd worden, waarin zowel scherp verdedigen als veel scoren van belang zou zijn.

De wedstrijd startte voor beide ploegen niet slecht. De ploeg van De Knikker Keukens verdedigde naar behoren. Toch belandde het team nog in de eerste helft in een dipje, wat de stand bracht op een 4-8 achterstand. A1-speler Justin Kersseboom werd ingebracht en wist direct te scoren.

Vriendenschaar 1 klom richting rust langzaam weer uit het dalletje en bracht de ruststand op 7-10. Na rust gaf DES echter nog meer gas, en kwam met een ontzettend hoog scoringspercentage tot een voorsprong van 10-19.

Desondanks gaven de Bodegravers niet op. Nimmer werd het echt spannend, maar de thuisploeg wist nog wel aardig het gat van negen te dichten, wat resulteerde in een eindstand van 19-22. Het laatste kwartier werd A1-speler Patrick Verbeij ingebracht voor teamgenoot Justin Kersseboom. Beide invallers en toekomstig selectiespelers deden het erg goed.

Vriendenschaar heeft nog drie wedstrijden te gaan tot het einde van de competitie. Er is goede hoop dat handhaving in de tweede klasse zal slagen.