mei 22, 2023 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Vriendenschaar 1 wist dat het goed bezig was in de 2e klasse van het veldseizoen 2022-2023. Het team van coaches Jorrit de Grutter en Ron Koster won namelijk alle wedstrijden, tien op een rij, en zou zo in de elfde wedstrijd in de derby tegen Reeuwijk 1 al kans maken op het kampioenschap; drie wedstrijden voor het einde van het veldseizoen.

Aan het weer en de sfeer zou het niet liggen op zaterdag 20 mei: de zon scheen, ook in Reeuwijk, en er was ruimschoots aanmoediging aanwezig voor de Bodegravers. De wedstrijd startte goed voor ze, aanvoerder Sybren van Hall wist twee mooie schoten raak te schieten en zo stond het binnen de kortste keren 0-2.

Dit liet Reeuwijk zich, zoals het ook in voorgaande wedstrijden verliep, niet zomaar zeggen: zij wisten terug te komen en stonden zo zelfs nog even 4-3 voor. Zo zou de stand tot aan de rust nog redelijk gelijk oplopen; na rust was dit wel anders. Vriendenschaar kwam scherp terug en de Reeuwijkers hadden eigenlijk niet meer zoveel te vertellen. Er werd al gauw een gat geslagen van vier, zes, acht en uiteindelijk tien doelpunten.

Bij een stand van 12-22 werd er afgefloten en knalden de kurken van de champagneflessen. Vriendenschaar 1 is kampioen! Zij promoveren, vanwege herstructurering van alle poules, niet eerst naar de 1ste klasse, maar gelijk naar de overgangsklasse. Dat is slechts één klasse onder de hoofdklasse.

In het seizoen 2023-2024 zal het team zodoende op het veld in de overgangsklasse uitkomen en in de zaal in de 1ste klasse. Een prestatie van formaat; niet eerder in de clubgeschiedenis kwam dit voor. Iets om heel trots op te zijn én om hard van te gaan genieten met z’n allen. Maar dat moet vast en zeker lukken.