apr 01, 2019 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Op de allerlaatste wedstrijd in de zaalcompetitie van Vriendenschaar 1 lag niet de allerminste druk: concurrenten voor promotie en tevens het kampioenschap Tiel ’72 en ACKC speelden net voor de wedstrijd van de Bodegravers nog tegen elkaar.

Als de Tielenaren zouden winnen, was Vriendenschaar 1 sowieso gepromoveerd, maar maakten zij geen kans meer op het kampioenschap. Als ACKC echter zou winnen, zou Vriendenschaar 1 echt moeten winnen om te promoveren, maar daarmee ook direct kampioen worden.

De uitslag van deze wedstrijd was, in ieder geval bij de spelers van Vriendenschaar 1, nog niet bekend bij de start van de eigen wedstrijd uit tegen HKC (U) 1. Zo startte Vriendenschaar 1 in dat opzicht blanco, maar duidelijk met heel veel strijd en passie om de wedstrijd te gaan winnen.

De eerste minuten van de wedstrijd leek het een spannende pot te gaan worden. Het bleef lang 0-0. Speelster uit Vriendenschaar 2 Jinke van Keeken maakte de eerste twee doelpunten voor de Bodegravers en bracht de stad op een 2-2 gelijkspel.

Na dit gelijkspel wist de ploeg van De Knikker Keukens echter niet meer van ophouden. Er werd erg goed gesloten in de verdediging, veel rebounds waren voor de Bodegravers en er werd, in tegenstelling tot de voorgaande weken, lekker gescoord. Zo stond de ploeg van Ronald Kersseboom bij rust 7-14 voor.

In de rust kwam Vriendenschaar 1 de uitslag van de wedstrijd Tiel ’72 – ACKC te weten. De Tielenaren hadden punten laten liggen in Almkerk en zo wisten de Bodegravers zeker dat zij kampioen zouden worden als er gewonnen werd. De ruststand zag er in ieder geval gunstig uit.

De tweede helft werd er alleen maar fanatieker gespeeld door de Bodegravers. Iedere speler steeg boven zichzelf uit, en het publiek van Vriendenschaar dat met de bus en vele auto’s naar Utrecht was gekomen, zorgde dat het met de sfeer ook wel goed zat.

Vriendenschaar 1 piekte op het hoogtepunt: er moest gewonnen worden deze laatste wedstrijd, en ditmaal speelde deze vooraf opgelegde druk en spanning de ploeg geen parten. De ware man of the match is toch wel Lars Boot, die de beste schutter van HKC geheel wist plat te leggen en zelf ook nog mooie doelpunten meepakte.

Eindstand: 18-27. Het vele scoren, de zeer goede wedstrijd en natuurlijk het behalen van de bovenste plaats maakten dat het een groot feest werd, eerst in Utrecht en later in de kantine aan de Groene Zoom. Vriendenschaar 1 is kampioen en promoveert daarmee naar de tweede klasse. Tijd om na te genieten en daarna op naar het veld.