nov 13, 2023 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Afgelopen weekend was het tijd voor de eerste korfbalwedstrijden in het zaalseizoen 23/24. Vriendenschaar 1 moest het opnemen tegen zeker niet de minste uit de poule; BEP 1, een echte hoofdklasser, uit Purmerend. Op het veld misten zij net aan promotie richting de ereklasse, de hoogste klasse in het korfbal; vorig zaalseizoen degradeerden zij uit de overgangsklasse om nu dus in de eerste klasse aan te treden.

Vriendenschaar 1 moest vanwege een blessure helaas starten zonder aanvoerder Sybren van Hall; hier op de foto. Basisspeler uit Vriendenschaar 2 Jeroen Streng nam de vervanging op zich; ex-A1-spelers Casper van der Weijden en Sofie Beuk maakten hun basisdebuut in de eerste klasse van de zaalcompetitie.

De wedstrijd startte met veel verdedigende druk vanuit beide ploegen. Er moest hard gewerkt worden om vrij te komen; de schoten die er waren gebeurden onder hoge druk, van de tegenstander dan wel de aftikkende schotklok. Beide ploegen gingen – ergens tegen de verwachting van de thuisploeg en misschien ook wel de uitploeg in – gelijk op. De energie en het niveau waren hoog, bij beide teams. Bij rust stond het 10-11.

Net na rust wist BEP 1 toch een flinke run te maken; rake goals aan hun kant en meer onrust in de aanvallen aan Bodegraafse kant leidden toch vrij plots tot een gat van 11-18. Dat verschil wist Vriendenschaar niet meer boven te komen, maar vechten bleven ze wel. Zo werd er afgefloten bij een eindstand van 20-26. Als we een ‘man of the match’ moeten aanwijzen, dan is die titel zonder twijfel voor jonge basisspeler van Vriendenschaar 1 Pim van Duuren. Hij zorgde voor de helft van de Bodegraafse goals; tien stuks, dus.