feb 14, 2020 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 8 februari speelde de selectie van Vriendenschaar uit tegen ONDO 1 en 2: twee ploegen die zeker in aanmerking komen voor het kampioenschap. Makkelijke wedstrijden zouden het dus niet gaan worden. Toch wist Vriendenschaar 2 winst te slepen uit de wedstrijd tegen de, tot kort daarvoor, ongeslagen koploper (eindstand: 13-15).

Na een mooie “oploopshow” onder leiding van een enthousiaste omroeper startten Vriendenschaar en ONDO 1 hun wedstrijd. Bij ONDO 1 was die start ijzersterk, zoals niet ongewoon voor deze ploeg: na vier schoten door de thuisploeg stond Vriendenschaar al op 3-0 achterstand, en niet veel later werd dit 6-1.

Wat betreft coach Jorrit de Grutter mocht er bij Vriendenschaar 1 wat meer energie en beleving in de wedstrijd komen, hetgeen hij tegen zijn team zei in de eerste time out van de wedstrijd. De Bodegravers hadden in deze wedstrijd immers weinig te verliezen.

En zo geschiedde: Vriendenschaar 1 ging de duels met ONDO meer en beter aan, waardoor het nog tot een 6-6 gelijkspel kwam. In de verdere wedstrijd voerde ONDO nog steeds de boventoon, maar minder duidelijk dan in het begin: de Bodegravers liepen veelal met vier punten achter op de thuisploeg.

Toch trokken de koplopers nog even een eindsprint, waardoor de wedstrijd eindigde met een eindstand van 22-14. Aanstaande zaterdag speelt de selectie van Vriendenschaar weer thuis in de Sporthoeve. Vriendenschaar 2 start om 15.30 uur tegen RWA, een ploeg met vijf punten minder. Vriendenschaar 1 zal volgen om 16.45 uur tegen Nexus, een ploeg met slechts één punt minder.