apr 06, 2023 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Afgelopen weekend speelde de Vriendenschaarselectie haar laatste wedstrijden in de zaalcompetitie 2022/2023. Vriendenschaar 2 was al kampioen en speelde in de wedstrijd tegen Vitesse de laatste minuten in een bijzondere opstelling: broers Lars en Koen en zussen Maud en Noortje Boot speelden met z’n vieren in één vak. Er werd met 15-18 gewonnen.

Vriendenschaar 1 speelde uit tegen HKC uit Utrecht; de hekkensluiter van de poule. In de basis startten wederom invallers Aaron de Graaf uit de A1 – voor de geblesseerde Pim van Duuren – en Marlijn Hofman uit Vriendenschaar 3 – voor de geblesseerde Julianne Kersseboom.

De start was moeizaam en ging gelijk op, maar richting tweede deel van de eerste helft ontstond er een run vanuit Bodegraafse kant, waardoor al gauw een gat op het scorebord stond van zeven doelpunten. Bij rust had de eerder genoemde Aaron de Graaf er al zes doelpunten inliggen.

Het gat van zeven bleef de hele wedstrijd, soms nog iets groter dan dat. De scherpte ging er wat af bij de Bodegravers, waar de Utrechters juist scherp bleven en zo ook flink wisten te scoren. Zo eindigde de wedstrijd in 24-33. Een wedstrijd van veel goals, dus.

In het kader ‘familiedag’ werd ook Matthias van Hall uit Vriendenschaar 3 nog ingebracht in de laatste minuten, zodat hij met basisspeler, aanvoerder én broer Sybren van Hall in een vak speelde. Uit een combinatie tussenbeiden kwam nog een prachtige goal voort. Ook reserve uit wederom Vriendenschaar 3 Nadine de Vries deed nog een gedeelte mee en wist direct twee goals te maken.

Vriendenschaar 1 eindigt definitief op de tweede plek in de eerste keer eerste klasse. Erg knap en dat belooft wat voor volgend jaar. Vanaf zaterdag 22 april is het tijd voor afronding van tweede helft veld, wie weet met een kampioenschap…