dec 09, 2018 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

NA HARD KNOKKEN OPNIEUW PUNTEN VOOR VRIENDENSCHAAR 1
De derde wedstrijd van Vriendenschaar 1 zou gespeeld worden tegen De Vinken, een ploeg die ook
het maximale puntenaantal uit de twee eerder gespeelde wedstrijden wist te behalen. Deze
wedstrijd werd benaderd als uitdaging, waardoor deze misschien startte met iets dat je ‘overfocus’
kan noemen: het te graag willen winnen leidde in de eerste 10 minuten voor de ploeg van De Knikker
Keukens juist niet tot doelpunten, waar De Vinken de korf wel wist te vinden. Zo kwam de thuisploeg
al snel op een achterstand van 1-5. Gelukkig sloeg die ‘overfocus’ richting rust om in de juiste focus
en kwam Vriendenschaar 1, met hulp van onder andere ingebrachte wissel Thom uit de Bosch, toch
nog terug tot een stand van 5-7. Het terugknokken van een 1-5 achterstand tot uiteindelijk 8-8 bij
rust gaf Vriendenschaar 1 duidelijk een boost, want na rust werd alleen nog maar beter en tactischer
gespeeld. In de verdediging onderschepten de heren van Vriendenschaar veel ballen en in de aanval
werden ondertussen mooie kansen gecreëerd, voornamelijk met de heren onder en de dames
voorin, wat voor speelster Rianne Kwakernaak maar liefst resulteerde in zes mooie doelpunten. Een
hele knappe prestatie. Ondertussen wist ook de rest van het basisteam de korf te vinden, en zo
knokte Vriendenschaar door tot een eindstand van 20-14. Het publiek heeft kunnen genieten van
een mooie wedstrijd met veel strijd, en het team kan zich opmaken voor de laatste wedstrijd van
2018 tegen een andere concurrent voor de bovenste plekken.