jan 27, 2020 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

In het laatste weekend van januari werden de eerste thuiswedstrijden van 2020 gespeeld door de selectie van Vriendenschaar tegen OZC. Vriendenschaar 2 beet het spits af met een spannende wedstrijd, die eindigde met een mooie overwinning van 24-21. Een wedstrijd met veel doelpunten dus.

Vriendenschaar 1 was van plan dit goede voorbeeld te volgen, en dat slaagde: na een korte beginfase waarin OZC goed mee wist te komen, namen de Bodegravers al gauw de overhand. Het tempo van Vriendenschaar 1 lag hoog en er werden goede aanvallen gespeeld, wat resulteerde in een ruststand van 13-6.

In de rust had coach Jorrit de Grutter enkel lovende woorden voor zijn team. Ook na rust werden weer goede aanvallen neergezet. Al duurde het soms even tot er daadwerkelijk gescoord werd, toch wist Vriendenschaar 1 vijfentwintig keer te scoren, en dat waren volgens eerder genoemde coach ook niet de minste doelpunten: er zaten wat pareltjes tussen. Twee van die pareltjes waren goals van A1-speler Pim van Duuren, die het laatste kwartier zijn debuut maakte in Vriendenschaar 1. Eindstand: 25-14.

Het publiek heeft kunnen genieten van twee mooie wedstrijden. Bij Vriendenschaar zingt men niet voor niets ‘de sfeer is goed, dat zal het ‘m doen’, want de goede sfeer op de tribune heeft zeker bijgedragen aan het behalen van vier punten op deze koude zaterdag. Komende zaterdag wordt er wederom thuis gespeeld: voor Vriendenschaar 1 staat een spannende wedstrijd op het programma tegen Korbatjo 1, die net als Vriendenschaar op de derde plek staat met negen punten. Vriendenschaar 2 speelt tegen hun tweede team, dat nog met nul punten onderaan de poule bungelt.