okt 05, 2020 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Na drie wedstrijden verlies (vorige week werd er met 17-13 verloren van Keep Fit ’70) was Vriendenschaar 1 wel weer in voor winst. Dit zou echter wel een uitdaging worden, want er zou gespeeld worden tegen titelfavoriet Tjoba 1.

Maar eerst Vriendenschaar 2: zij speelden eerder in de week al een inhaalwedstrijd tegen Fortis 3, en afgelopen zaterdag tegen medekoploper Merwede 4. Beide wedstrijden waren spannend, én werden gewonnen door de Bodegravers (respectievelijk met 16-15 en 13-10), waardoor zij nu bovenaan prijken.

Dan Vriendenschaar 1: zoals eerder geschreven getergd om te winnen. En dat was sinds weken ook weer duidelijk te zien. Er werd scherp gestart en er zat veel beleving in de wedstrijd. Beide ploegen speelden op hoog tempo en leken aan elkaar gewaagd. Zo stond het bij rust 7-8.

De tweede helft verliep echter moeizaam voor de thuisploeg. Het regende mogelijk nog harder dan de eerste helft – waar de tegenstanders vanzelfsprekend ook last van hadden – hetgeen bij de Bodegravers leidde tot veel slechte ballen en schoten die tekortkwamen.

Bij een 10-12 achterstand zag Tjoba het licht en schoot vier afstandsschoten op rij erin, wat opeens een toch wel wat geflatteerde achterstand van 10-16 met zich meebracht. Vriendenschaar 1 wist nog wel bij te scoren tot een gat van vier punten (12-16), maar vlak hierna werd afgefloten. Tjoba bleek, voornamelijk in de tweede helft, echt te sterk voor de thuisploeg.

Waar Vriendenschaar 2 koploper is, bungelt Vriendenschaar 1 nu onderaan met twee punten. De volgende en tevens laatste drie wedstrijden van de eerste helft van de veldcompetitie tegen respectievelijk Korbatjo, TOGO en Atlas zijn dus belangrijke wedstrijden. Vriendenschaar 1 zal ze met opgeheven hoofd tegemoet treden; op naar de winst!