okt 27, 2019 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Afgelopen zaterdag speelden Vriendenschaar 1 en 2 hun laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie, uit in Almkerk tegen welbekende tegenstander ACKC. Vriendenschaar 2 wist ondanks een matige wedstrijd twee punten binnen te slepen en eindigt voor nu – tot aan de hervatting van de veldcompetitie in maart 2020 – op de tweede plaats.

Voor Vriendenschaar 1 startte de wedstrijd tegen de Almkerkers slecht. De thuisploeg wist al heel gauw vier doelpunten te scoren, waardoor gestart werd met een 4-0 achterstand. Er werd direct een time out aangevraagd door coach van Vriendenschaar 1 Jorrit de Grutter met de nodige boze, maar ook oppeppende woorden, waarna inderdaad toch vrij snel 4-4 gelijk werd gemaakt.

Bij rust stond het 8-7. In de tweede helft leken de harde wind en het fysieke spel dat gespeeld werd de jonge ploeg van De Grutter meer parten te spelen. ACKC wist opnieuw op vier punten voorsprong te komen, en de koppies bij de Bodegravers gingen hangen.

Er werd veel gewisseld voor spelers uit Vriendenschaar 2 ten behoeve van meer power en meer scorend vermogen. Daardoor werd het gat van vier wel iets gedicht, maar niet geheel. De laatste minuten werd er nog tot 11-10 gescoord door de uitploeg, maar er was nog te weinig tijd over om punten te halen uit deze wedstrijd.

Vriendenschaar 1 sluit eerste helft veld dus af met verlies, maar bezet daarmee voorlopig nog steeds de tweede plek in de poule, evenals Vriendenschaar 2 dus. De gehele selectie neemt een week rust en maakt zich daarna full focus op voor het zaalseizoen dat eind november van start gaat.