jun 04, 2024 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 1 juni mocht zowel Vriendenschaar 1 als 2 in de voorlaatste speelronde van de competitie op voor een kampioenschap. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd met vier punten los van de nummers twee. Maar er moest ook tegen desbetreffende nummers twee worden gespeeld. Mochten zij dus winnen met een groter doelpuntenverschil dan in de eerste wedstrijden, dan zouden zij na winst in de laatste ronde eventueel ook nog kampioen kunnen worden.

Het was eerst beurt aan Vriendenschaar 1 in Vinkeveen. Van De Vinken 1 werd vorige keer met 17-15 gewonnen; niet heel ruim dus, maar de Bodegravers namen die wedstrijd wel altijd de voorsprong in.

De Vinken startte de 1ste juni sterk. Er was hoge verdedigende druk, waardoor Vriendenschaar 1 het lastig had met vrijkomen. De aanval van de thuisploeg verliep ook goed, voornamelijk via de dames, die deze wedstrijd echt het verschil wisten te maken. Ook toen de Bodegravers – uit de rust gekomen met een kleine achterstand – in de tweede helft weer wat beter aan wisten te haken qua scoren; de dames van De Vinken brachten hen iedere keer weer op voorsprong.

Tegelijkertijd was bij de Bodegravers enkel Eva Hoogendoorn op schot. Zo bleef de stand schommelen – in het nadeel van Vriendenschaar – tussen de één en twee doelpunten verschil. Met één punt verschil verliezen was nog precies genoeg geweest om het kampioenschap al te behalen, maar er werd verloren met twee punten verschil: 20-18.

Met opgeheven hoofd verder: aanstaande zaterdag 8 juni is er thuis een nieuwe kans om het kampioenschap binnen te halen. Dat zou dan net als vorig veldseizoen gebeuren in de wedstrijd tegen Reeuwijk 1. Toen werd er (uit) gewonnen met 12-22.

En er kón ook niet te lang getreurd worden, pal na deze wedstrijd stond de kampioenswedstrijd van Vriendenschaar 2 op de planning, nu in Moordrecht. Zij speelden misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, vol met positieve energie. Tegenstander IJsselvogels bleef wel aardig aanhangen, maar toch wist Vriendenschaar 2 de voorsprong vanaf rust te behouden. Eindstand: 12-15, waarna champagne en feest volgden.