mrt 09, 2020 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Na een rustperiode van twee weken was het voor de Vriendenschaarselectie weer tijd het competitieschema op te pakken: op zaterdag 7 maart werd uit gespeeld tegen de studenten van Erasmus 1 en 2. Vriendenschaar 2 opende niet met een bepaald spectaculaire pot, en verloor met 15-14.

De wedstrijd van Vriendenschaar 1 beloofde best een mooie wedstrijd te worden: Erasmus 1 en Vriendenschaar 1 stonden voorafgaand aan de wedstrijd beide op een tweede plek in de competitie, en in eerdere wedstrijden tegen de Rotterdammers ging de stand vaak erg gelijk op.

Nu was dat laatste wel ook het geval, maar bepaald mooi was de wedstrijd niet, zeker niet in de beginfase. Na 20 minuten spelen stond er slechts een stand van 2-2 op het bord. Bij de Bodegravers werden veel plaatsfouten gemaakt, er werd onrustig gespeeld en weinig duels werden gewonnen, of überhaupt aangegaan. Daarnaast was de afronding van kansen ronduit slecht, evenals bij de tegenstanders.

Net voor rust werd er door Vriendenschaar iets beter gescoord, maar net na rust juist weer door Erasmus. De stand liep opnieuw niet snel, maar wel gelijk op. Dit zorgde voor een eindstand van 12-12, waardoor beide teams nog steeds samen op de tweede plek staan.

Over de wedstrijd valt misschien weinig positiefs te melden, over het totaalplaatje echter wel: handhaving in de tweede klasse van de zaalcompetitie is nu definitief. Er staan nog drie zaalwedstrijden op het programma. Het doel is natuurlijk de tweede plek te behouden, en het opkrikken van het doelsaldo.