apr 21, 2019 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Beste praeses Mike,

De comfortabele zaal achter ons latend, mogen we als wulpse lammetjes terug naar ons recreatieterrein aan de Groene Zoom. Want wat is er beter dan scoren met een frisse bries op je wangen of kijken naar een thuiswedstrijd van ons vlaggenschip in de lentezon? Persoonlijk vind ik het heerlijk om na een zware of minder zware korfbalpot met het publiek en de hele selectie nog wat na te praten. Ik denk dat onze vereniging zich daarin onderscheidt van een doorsnee korfbalclub. “De sfeer is goed, dat zal het ‘m doen”, ken je klassiekers.

Na een typische thuiswedstrijd van het eerste worden er grondige analyses op los gelaten door iedereen die ooit wel eens een bal heeft aangeraakt. Vervolgens wordt rond een uurtje of zes besloten ergens te gaan eten. Een gemiste kans wat mij betreft, want het vat (lees: fust) is dan nog niet leeg. Neem als voorbeeld een thuiswedstrijd in de zaal, waarbij het lang onrustig blijft in de kantine van de Sporthoeve. Waarom zouden we dat niet overnemen op het veld in onze eigen kantine?

Mijn voorstel is om na thuiswedstrijden met ze alle op het terras van de club te blijven. Dat we het daar gezellig maken tot de laatste zonnestralen achter de horizon verdwijnen. Wellicht dat hier en daar een frietje of burgertje verkocht kan worden of dat er eten geregeld kan worden via een externe partij.

Mijn vraag aan jou, Mike, is of hier mogelijkheden liggen? Uiteraard zal dit meer vragen van de barcommissie, maar ik denk dat er genoeg bereidwillige senioren te vinden zijn die de bar vanaf een bepaald moment willen overnemen. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat de baromzet zal stijgen.

Een mooie uitdaging is om de baromzet komend veldseizoen te verdubbelen!

Met sfeervolle groet,

Jur

Net als Jur ook je mening of ideeën in een Talk to the Mike delen? Zeker doen! Stuur het op naar voorzitter@akv-vriendenschaar.nl.