12 mrt 2020 / Geschreven door AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Beste leden,

Afgelopen maandag gebeurde het dan toch. De additionele maatregelen, aangekondigd door het kabinet in strijd tegen het coronavirus, hebben helaas ook hun gevolgen voor onze vereniging.

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie

Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast. Dit betekent dus dat dit korfbalseizoen voorbij is en we pas in augustus/september weer het veld op gaan. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Deuren gesloten

Het KNKV heeft alle korfbalverenigingen opgeroepen om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en geen bijeenkomsten te organiseren. Voor Vriendenschaar zal dit betekenen dat de Algemene Leden Vergadering, die al uitgesteld was naar woensdag 22 april, nog verder opgeschoven zal worden. De precieze datum zullen we later met jullie delen.

Dan een flinke teleurstelling voor veel kinderen, maar ook zeker volwassenen, van onze club. Het jaarlijkse jeugdkamp zal voor het eerst sinds tientallen jaren geen doorgang vinden. We begrijpen dat dit sneu is voor iedereen die hier ontzettend naar uitgekeken heeft, vooral omdat dit jaar het vijftigjarige jubileum gevierd zou worden. Het is helaas niet anders. Maar vanuit het bestuur hebben we er vertrouwen in dat dit volgend jaar een dubbel zo groot feest gaat worden. De Algemene Leiding van het kamp zal hierover zelf nog verder communiceren.

Gelukkig is er ook nog een sprankje hoop. Op vrijdag 19 juni bestaat Vriendenschaar namelijk 55 jaar. Met de maatregelen zoals nu van kracht tot 1 juni, zou dit betekenen dat we hier misschien wel een groot feest van kunnen maken. Ook hierover zal later meer informatie volgen. Maar alle ideeën om hier een geweldig jubileum van te maken zijn van harte welkom.

Blijf gezond

Het belangrijkste is natuurlijk dat we de komende tijd allemaal gezond blijven. Volg daarom de maatregelen zoals aangekondigd door het kabinet echt op. Geef geen handen, houd 1,5 meter afstand van elkaar ga niet op pad wanneer dit niet nodig is. Dan zorgen we er met z’n allen voor dat we deze bizarre tijd achter ons kunnen laten en rond 19 juni ons jubileum groots kunnen vieren.

Het bestuur van AKV-Vriendenschaar