sep 15, 2020 / by Fenne Hoogenband / Geen reacties

De laatste wedstrijden die echt nog voor de punten meetelden, werden begin maart dit jaar gespeeld door de Vriendenschaar-selectie, toen nog in de zaal. Een half jaar later was het dan eindelijk weer tijd om competitiewedstrijden te spelen, ditmaal op het eigen veld aan de Groene Zoom.

Vriendenschaar 2 opende tegen Atlas 2. Het was nog even aftasten in de eerste helft, maar uiteindelijk werd er ruimschoots gewonnen (eindstand: 23-15). Vooral voormalig speelster van 1 Rianne Kwakernaak zat er erg goed in, zij scoorde maar liefst twaalf keer in deze wedstrijd.

De wedstrijd van Vriendenschaar 1 – tegen Atlas 1 – ging een stuk moeizamer van start. Er waren veel éénschotsaanvallen met tevens slechte afronding, wat resulteerde in een zeer laag doelsaldo bij rust: 6-9 stond het. Waar de ballen er op de afgelopen trainingen achter elkaar in vielen, was dat nu niet het geval, hetgeen vooral een mentale weerslag had.

Coach Jorrit de Grutter benoemde dit in de rust. Gelukkig kwamen de Bodegravers na rust sterker terug, wat mede bereikt werd door twee tactische wissels. Eerder genoemde speelster Rianne Kwakernaak werd ingebracht, evenals speler uit Vriendenschaar 2 Jeroen Streng. Zo stond Vriendenschaar half tweede helft inmiddels gevaarlijk dichtbij Atlas.

Tot in de laatste minuten bleef de hoogste prestatie voor de Bodegravers echter hangen op een gelijkspel. Atlas wist na een gelijkmaker telkens weer te overbieden. Pas in de allerlaatste momenten van de wedstrijd liet Vriendenschaar 1 echt zien wat het in huis had, en was daar de eerste voorsprong. Uiteindelijk nog uitgebreid naar twee doelpunten verschil toen de scheidsrechter affloot.

Eindstand: 19-17. Een hele mooie, maar toch ook verrassende eerste overwinning voor Vriendenschaar 1 in de veldcompetitie.