jun 02, 2019 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

De zoute zee slaakt een diepe zilte zucht terwijl ik dit schrijf. Ik bevind mij op dit moment in meerdere songteksten tegelijkertijd van de Zeeuwse band BLOF. Maar één lied is toch wel het meest toepasselijk. Want terwijl grijze wolken zich verzamelen boven mijn hoofd zit ik ook nog in een vakantiehuisje van mijn schoonouders. Drie keer raden waar ik ben. Precies, op zowat het zuidelijkste ztukje Zeeland: Zoutelande! Een prachtige alliteratie al zeg ik het zelf.

En terwijl ik dat irritante liedje weer uit mijn hoofd probeer te krijgen, gaan in Bodegraven de gladiatoren van Vriendenschaar de strijd met elkaar aan in de Ladder-Arena. Met als overwinnaars Louise en Lisanne. Knappe prestatie meiden! En natuurlijk bedankt. Want als Jack nu zonder mij gewonnen had, had ik dat de rest van mijn leven nog mogen horen. Maar de grootste dank gaat uit naar Corine en Henny die na 23 jaar het ladderstokje overgeven aan Els en Sia. Bedankt voor de jarenlange organisatie van één van de gezelligste dagen van het jaar! Begrijpelijk dat jullie het ondertussen ladderzat zijn geworden :p.

Opeens schrik ik op. Plotseling besef ik mij dat we dit seizoen nog maar één speelweekend te gaan hebben. Het duurt nu nog twee weken maar na 15 juni vallen we in het ‘zwarte gat’ van de zomer. Dat klinkt raar want eigenlijk is er niets ‘zwarts’ aan de zomer. Maar het betekent natuurlijk een periode zonder korfbal. Even het gemis van het spelen van wedstrijden en een tijd geen gezellige zaterdagen op het veld. Vriendenschaar zal als het ware in een korte zomerslaap vallen.  En voor velen zal dit een onrustige slaap zijn, maar voor sommigen is het stiekem ook een welverdiende en welkome powernap. Want er is het afgelopen jaar weer hard gewerkt om alles uit de club te halen wat erin zat. En dat kost energie. Dus ik wens iedereen nu alvast een hele relaxte zomer.

Maar we zijn nog niet zover. Afgelopen weekend heeft het 1e zich knap veilig gespeeld en ook het 2e maakt door hun overwinning nog kans op handhaving. De laatste speelronde op 15 juni zal daarbij allesbeslissend zijn. En laat de Activiteiten Commissie op deze dag ook nog een gezellig feest in American style voor ons in petto hebben (onbeperkt burgers eten!). Geef je dus snel op! En natuurlijk staat aankomend weekend voor onze jeugd het hoogtepunt van het jaar op de planning. Want we gaan op Digikamp! En dat belooft natuurlijk weer een (lap)top weekend te worden!

Mike