mrt 29, 2023 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

De laatste wedstrijd van het korfbalzaalseizoen 2022/2023 nadert, maar er viel eerst nog iets recht te zetten voor Vriendenschaar 1. Toen zij uit speelden tegen Sparta 1, hadden zij een offday en werd er ruimschoots verloren. Afgelopen zaterdag was het, thuis, tijd voor de herkansing.

In de basis startte speelster uit de A1 Lisanne Vrieswijk op de plek van Julianne Kersseboom, die de week daarvoor in de laatste minuten van de wedstrijd geblesseerd raakte. De herkansing ging goed van start: Vriendenschaar 1 startte met een rappe 3-0 voorsprong. Al vlot blesseerde vervolgens basisspeler van 1 Pim van Duuren zich, waarna wederom een A1’er zijn debuut mocht maken, ditmaal Luuk de Vogel.

De wedstrijd vlotte aardig voor Vriendenschaar 1, wat maakte dat in de tweede helft ook de rest van de reserves werd ingebracht. Weer uit de A1: Aaron de Graaf, Samra Pejcinovic en Lieke Broersma, waarvan voor laatste twee ook hun debuut. Speelster uit Vriendenschaar 3 – maar zeker niet onervaren in de selectie – Marlijn Hofman mocht ook nog invallen.

Zo speelde Vriendenschaar 1 het laatste gedeelte van de wedstrijd met slechts drie mensen uit de vaste basis, maar het liep eigenlijk als een zonnetje. Alle ingevallen spelers wisten knap mee te draaien, met speciale aandacht voor Luuk de Vogel en Lisanne Vrieswijk, die (vrijwel) de hele wedstrijd invielen, en Aaron de Graaf, die ook nog eens goals wist te maken. Bij 25-12 werd er uiteindelijk afgefloten. Sparta 1 dus gedubbeld en daarmee is de uitwedstrijd rechtgezet.

Op zaterdag 1 april speelt de Vriendenschaarselectie haar laatste wedstrijden in de zaal. Vriendenschaar 2 werd afgelopen zaterdag al kampioen, Vriendenschaar 1 kan haast de tweede plek in de eerste klasse niet meer mislopen. Er hoeft dus geen zware eindstrijd meer geleverd te worden.