nov 26, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 26 november speelde Vriendenschaar 1 alweer thuis, ditmaal tegen DVS ’69. De start was niet fantastisch, Vriendenschaar kwam zelfs 0-6 achter te staan… Toch wisten zij terug te vechten, met – jawel hoor – weer winst! Eindstand: 18-17. Opnieuw een spannende wedstrijd voor onze pupillen…

 

Jim was de enige mannelijke pupil op deze avond. Hij is 11 jaar oud en zit al ongeveer sinds zijn achtste op korfbal. Zijn grote hobby’s zijn YouTube kijken (wie is je favoriete vlogger, Jim?), gamen en hij blijkt ook een groot fan te zijn van treinen. Op school is hij graag bezig met getalletjes: rekenen is zijn favoriete vak. Stomste vak: begrijpend lezen. Dit wordt vaker gezegd of geschreven onder onze pupillen… Tijd om die lessen begrijpend lezen eens wat op te pimpen! Buiten YouTube en treinen kijken, gamen en school om heeft Jim dus gelukkig ook nog tijd om bij ons te korfballen. Hij speelt dit jaar in de D3. Het leukste aan korfbal vindt hij het samen spelen, zodat je uiteindelijk kan scoren. Aanvallen is hier dus favoriet. Toch zet Jim in de verdediging ook zeker zijn beste beentje voor, hij is namelijk het allerbest in balletjes onderscheppen. Zijn favoriete selectiespeler is Mike, maar hij vond Frank toch ook wel erg goed. En, een heel belangrijk leerpunt: de scheids beslist, hoe dan ook.

Lyndia (l) heeft een grote broer op korfbal en besloot dat zij dit eigenlijk ook wel een erg leuke sport vond. En zo geschiedde… Nu zit zij drie maanden bij onze vereniging, met veel plezier! Korfbal is nu al haar grote hobby en ze komt ook graag naar de jeugdavonden. Dit doet ze véél liever dan gymmen met juf Ria, want dat vindt ze maar niks. En nu maar hopen dat de juf de Aanschrijving niet leest, Lyndia! 😉 Gelukkig vindt ze zeker niet alles stom op school, want voor de geschiedenislessen komt ze er graag. Maar uiteindelijk blijft korfballen toch het leukst, niet alleen omdat het er gezellig is, maar ook omdat je er een goede conditie van krijgt. Lyndia is net als medepupil Jim goed in het onderscheppen van balletjes: een belangrijke korfbalvaardigheid. Haar favoriete speelster is niemand minder dan haar trainster Bernadette! Een mooier compliment kan je toch niet krijgen als trainer? Tijdens de wedstrijd van het eerste vond ze dat Ron de beste speler was. Ze heeft geleerd dat het belangrijk is een aanval eerst goed op te zetten, dus niet gelijk maar schieten. En hoe vond ze de avond? Super tof!

Valerie (r) zit al de helft van haar leven op korfbal, dat is écht lang! Rekent u even mee? Als klein welpje kwam zij op haar vijfde bij ons korfballen en nu is zij dus… Deze vrolijke meid is ook nog lang niet van plan ermee te stoppen, want korfballen is één van haar grote hobby’s. Daarnaast doet ze ook graag aan hardlopen en is ze ook nog eens muzikaal. Gitaarspelen is namelijk haar andere grote hobby. Ook op school is ze graag sportief bezig: naar de gym gaat zij met plezier. Als het vak rekenen aan bod komt, dan doet zij liever even alsof ze niet bestaat. Haar lievelingseten valt in het rijtje van de “P’s”: pizza. Alle calorieën die hierin zitten, rent ze er op een zaterdag zo weer vanaf. Valerie rent namelijk ontzettend veel, maar ook ontzettend snel. Ze vindt het vele rennen dan ook één van de leukste dingen van korfbal. Ook verdedigen vindt ze leuk. Ze durfde niet zo goed van zichzelf te zeggen waar ze goed in is, dus laten wij het dan maar voor haar doen: Valerie, wat ben jij lekker fel! Rianne is haar favoriete speelster, maar ook Frank vond zij erg goed spelen. Ze vond de avond ontzettend leuk (en spannend!) en heeft geleerd dat ze bij de selectie ook heel goed opletten wat de tegenstander de vorige keer gedaan heeft.