jan 23, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

afbeelding3

Op zaterdag 23 januari speelde Vriendenschaar 1 de eerste thuiswedstrijd van 2016, waarbij wederom pupillen aanwezig waren. Ditmaal waren het twee pupillen uit de D3 en het was niet zomaar een wedstrijd die zij bij mochten wonen. Bij winst zou Vriendenschaar 1 namelijk richting middenmoot gaan en jahoor, er werd gewonnen! Met maar liefst 21-18 stuurde het eerste Stormvogels zonder punten naar huis. Wat vonden de pupillen van deze avond?

Lieke is 11 jaar en zit nu al 6 jaar op korfbal. Ze snapt het korfbalspelletje inmiddels dus door en door, want het is er haast letterlijk met de paplepel ingegoten. Wat ze het allerleukste vindt aan de sport zijn de wedstrijden. Dat horen we vaker! Ze vindt dat ze dan het best is in het gooien van verre ballen, wat natuurlijk ontzettend nuttig is, want zo’n ‘dieptepaas’ leidt nog wel eens tot een goal. Lieke gaat niet altijd naar een jeugdavond, maar als ze er wel is, dan wordt ze erg blij als er een speurtocht op het programma staat. Dit is niet zo gek als je bedenkt dat haar grootste hobby buiten spelen is. Naast dit buitenleven, wat toch meer neigt naar natuur of biologie, is Lieke ook erg geïnteresseerd in de geschiedenis. Geschiedenis is dan ook haar favoriete schoolvak. Wanneer begrijpend lezen echter op het programma staat, gaat Lieke liever even een blokje om… De avond van de 23e heeft Lieke niet per se wat geleerd, maar ze vond het wel heel erg leuk. Ze vond Rolf die avond de beste speler.

Ruben is 10 jaar en daarmee de iets jongere teamgenoot van Lieke. Toch zit ook hij alweer 4 jaar op korfbal. Ook hij snapt het spelletje inmiddels dus goed! Na al die jaren is korfbal nog steeds zijn grote hobby, naast het spelen met lego en gamen. Wat school betreft doet zich een kleine tegenstrijdigheid voor: Ruben vindt spelling namelijk erg leuk, maar taal dan juist weer niet… In het weekend speelt hij vooral graag wedstrijden om ze uiteindelijk te winnen. That’s the spirit! Hij draagt dan graag zijn steentje bij door af en toe te scoren, want dat kan hij wel. Rubens favoriete speler uit de selectie is Edwin. Helaas kon Ruben dus niet met zijn favoriet oplopen deze avond, maar gelukkig vindt hij Rolf ook een erg goede speler. Achter de vraag ‘Hoe vond je deze avond?’ staat genoteerd ‘Super’ met een groot uitroepteken. We vinden het fijn dit te horen, Ruben en we hopen dat je Ed, Rolf en de anderen nog veel vaker zal zien schitteren.