okt 10, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

20161008_120945
Afgelopen zaterdag, 8 oktober, is de C1 Kampioen geworden in de 1e klasse veld.

Uit tegen IJsselvogels werd er gewonnen met 6-2. Hierdoor is de C1 niet meer in te halen en zijn we met nog 1 wedstrijd te spelen al kampoen geworden.

We gingen er vanuit dat de wedstrijd tegen IJsselvogels weleens lastig kon worden omdat ook zij het goed deden in deze poule. Ze hadden al wedstrijden gewonnen met 15-11 en 12-8.

De afgelopen 2 weken hebben we daarom veel tijd besteed aan het verdedigen en dat was te zien. Verdedigend stond het goed en werden er weinig kansen weg gegeven. IJsselvogels had veel 1 schots aanvallen en kon aanvallend weinig uitrichten. Aanvallend hadden we kansen genoeg maar het duurde even voordat we met 1-0 voorkwamen. Uiteindelijk gingen we met een verdiende voorsprong van 4-0 de rust in. De 2e helft was het aanvallend minder, mede door het te lage tempo waarin we speelde. IJsselvogels kwam nog wel terug tot 4-2. Maar na de 5-2 was de wedstrijd binnen en konden we het restant rustig uit spelen. Vlak voor tijd werd het nog 6-2.

Het is erg knap wat jullie hebben gepresteerd als ploeg. Met 5 nieuwe spelers, Julianne, Lieke, Koen, Gijs en Rik, begonnen we met het bouwen aan deze ploeg. Jullie hebben al heel veel stappen gemaakt. De wedstrijd thuis tegen Korbis, 16-5 winst, was top. Zowel aanvallend als verdedigend hebben jullie toen heel sterk gespeeld. Uiteindelijk zijn jullie de terechte kampioen in deze poule.

Rest ons nog de D1 te bedanken voor het reserve staan, en een extra bedankje voor Louise en Luc die hun eigen wedstrijd lieten lopen om bij ons zaterdag reserve te staan. Top dat jullie dit wilde doen. Verder alle supporters die ons zaterdag kwamen aanmoedigen.

We moeten nog 1 wedstrijd spelen thuis tegen IJsselvogels a.s zaterdag om 11.00 en gaan dan de zaal in.