07 apr 2019 / Geschreven door AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Kamp, Kampagne en Kampioenen! Het klinkt een beetje als de historische uitspraak ‘Veni, vidi, vici’ van Julius Caesar: ‘Ik kwam, ik zag, ik overwon’. Deze twee uitspraken hebben veel overeenkomsten maar bevatten daarnaast ook een heel belangrijk verschil. Maar laat ik dat voor het eind bewaren.

Kamp. De voorpret kan weer beginnen want dit jaar gaan we op Digikamp! Dit zal weer een spectaculair en hacktisch kamp worden waar we ons telkens in een rollercoaster aan emoticons bevinden. De teamnamen beloven weer veel goeds en de Bonte Avond heeft een update gekregen. We zijn dan ook heel benieuwd wie er dit jaar met de USBeker naar huis gaat!

Kampagne. Oké, ik weet dat dit officieel met een ‘c’ geschreven wordt. Maar grootse uitspraken hebben soms gewoon even een creatief tintje nodig. In april start onze ledenwervingscampagne voor de Kangoeroe Klup. Beginnend op het veld zullen we voortaan elke zaterdag tussen 9.30 en 10.30 uur de Kangoeroe Klup organiseren waarbij alle kinderen tussen de 3 en 6 jaar uit Bodegraven (en omstreken) welkom zijn. Op deze manier willen we kinderen (en hun ouders) op jonge leeftijd met onze fantastische club kennis laten maken. We trekken alles uit de kast: flyers, posters en zelfs social media advertenties. Maar wat is en blijft de meest succesvolle vorm van reclame? Juist, mond-tot-mond reclame! Daarom een oproep naar al onze leden en ouders. Overtuig de komende tijd iedereen in jullie omgeving dat korfbal de sportiefste en leukste sport ter wereld is. En dat je hiervoor bij de leukste, sociaalste en gezelligste club van Bodegraven moet zijn: Vriendenschaar! Ik reken op jullie hulp, dan maken we er met z’n allen een groot succes van!

KAMPIOENEN! Olé, olé, olé! Een dikke pluim voor de D1 die vorige week de overwinnaars van hun poule zijn geworden. Goed gedaan en gefeliciteerd! Maar wat echt niemand heeft kunnen missen is dat ons 1e het ook gewoon geflikt heeft. Want alleen promoveren? Dat is zo saai. We zijn gewoon kampioen! De verdiende bekroning op een geweldige wedstrijd en natuurlijk zenuwslopend spannend seizoen. Mijn complimenten aan iedereen die hier een bijdrage aan geleverd heeft. Het trouwe publiek dat elke week, uit en thuis, aanwezig was. Ronald en Daan die als een superduo de selectie naar dit topresultaat begeleid hebben. Thijs en Wietse die elke wedstrijd op beeld wisten vast te leggen zodat dit later geanalyseerd kon worden. En natuurlijk de spelers! Die met bloed, zweet en soms zelfs tranen de ultieme topprestatie neergezet hebben. Gefeliciteerd allemaal! Vriendenschaar is supertrots op jullie.

Maar jullie weten wat dit betekent….. De baarden zijn eraf! Zoals beloofd zegen Jack en ik ‘hasta la vista’ tegen elk haartje op onze kinnen. Voor mij een emotionele onderneming aangezien ik (letterlijk) nogal gehecht ben aan m’n grasmatje. Maar het belangrijkste, jullie bepalen hoe lang mijn (toch wel belangrijk stukje) mannelijkheid weg blijft. Want voor elke 10 euro die ik ophaal met deze actie blijft het kinnetje een dag langer glad. En alle opbrengsten gaan naar het nieuwe dak van onze kantine. Dus zorg dat ik de komende maanden de zomerse zonnestralen op mijn blote billen-gezichtje mag voelen door een bijdrage te leveren via een simpele tikkie: https://tikkie.me/pay/dd7rick3nkkbb4lt5qmf. Dus tikkie! Jullie zijn aan zet!

Maar dan terugkomend op Julius Caesar. Want wat is nou dat ene grote verschil dat ‘Kamp, kampagne, kampioenen’ onderscheidt van zijn ‘Veni, vidi, vici’? Caesar dacht het alleen te doen. Maar wij doen het allemaal met elkaar.

Wij kwamen, wij zagen en wij overwonnen!

Mike