mei 13, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Vrijdag 13 mei was het zover: Vriendenschaar vertrok op pinksterkamp met haar jeugd. Dit was alweer het 46e jeugdkamp en de bestemming was het Gelderse Ermelo. Het jeugdkamp is altijd het klapstuk van de afsluiting van het korfbalseizoen. Dat het een klapstuk is, bewijst het aantal deelnemers, dit jaar maar liefst 96 kinderen, 37 begeleiders en een vierkoppige keukenploeg, in totaal 137 dus.

Het thema dit jaar was ‘Kleurenbende’, een zeer kleurrijk thema dus. De meest kleurrijke namen, zoals ‘Oranjegezind’, ‘Goudkoorts’ en ‘Vuurrood’ kwamen voorbij.

Al wekenlang waren de kinderen en hun begeleiders in touw geweest om te knutselen aan hun outfit en mascotte, passend bij hun naam, en om een ludieke act voor de Bonte Avond te verzinnen. In vol ornaat vertrok de groep vrijdagavond vanaf de Dronenhoek met een gewone touringcar én een dubbeldekker, uitgezwaaid door ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s.

Tijdens het kamp zijn de kinderen vermaakt met vele spannende en sportieve spellen die zij deden met hun team of met de gemengde sportgroepen. Zo was het vrijdagavond griezelen geblazen met Graaf Grauwula in het bos.

Tijdens de sportieve spellen overdag kon de conditie worden getest en was het de uitdaging om met de gemixte leeftijden een mooi aantal punten te scoren.

De Algemene Leiding, de Kleurenblinden, hadden ook dit jaar vele kleurrijke spellen bedacht. Het meest kleurrijke spel was toch wel het verfgevecht op zondagmiddag. Maar het verfgevecht tegen de Kleurenblinden op zaterdag deed er nauwelijks voor onder.

Zondagochtend was het de beurt aan de meisjes om de jongens ontbijt op bed te brengen. Het bleef niet bij een ‘simpel’ beschuitje, sommige teams haalden zelfs croissants uit de kast.

Zondagavond was de Bonte Avond. Alle groepen hebben een act opgevoerd, ook werden het leukste jongetje (Pimp El Paars) en meisje (Lila Lavendel) van het kamp gekozen. Daarnaast kon gestemd worden wie het kampstelletje (Gouden Bruidspaar) en de leukste leidster (Ultra Violette) en leider (Ultra Marijn) van het kamp waren.

Het team dat het komende jaar van de eer van het winnen van de Bonte Avond mag genieten, is Hemelsblauw (E1/E2). De jury was unaniem in haar oordeel: alle teams hadden enorm hun best gedaan, maar Hemelsblauw ging er uiteindelijk met de beker vandoor!

Na de Bonte Avond konden de heupjes los in de disco en na de allerlaatste nacht was het maandag alweer tijd om de tassen in te pakken, schoon te maken en een laatste spel te spelen. Daarna werd ook bekend wie dit jaar de prijzen bij de teams en de sportgroepen hadden gewonnen. Hierbij werd duidelijk dat Hemelsblauw de absolute winnaar van het kamp was, zij waren namelijk ook eerste geworden in het algemene klassement! Bij de sportgroepen ging de winst naar de Kwasten, ook deze groep ontving een mooie beker.

In de middag arriveerden de bussen alweer en werd, moe maar zéér voldaan, de terugreis ingezet. Rond vijf uur waren de bussen in Bodegraven, waar alle familieleden de kinderen opwachtten; het kamp zat er (helaas) op. Maar er kan teruggekeken worden op wederom een zeer geslaagd en gezellig kamp. Hier kan zeker weer een jaar op geteerd worden!