dec 03, 2023 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de vierde speelronde in het zaalseizoen 23/24 voor de Vriendenschaar-selectie, in de “eigen” Sporthoeve in Bodegraven. Vriendenschaar 2 wist haar allereerste punten van het zaalseizoen te pakken met een mooie 15-9 overwinning op tegenstander Albatros.

Vriendenschaar 1 nam het op tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Zeker niet de minste ploeg uit de poule. De Bodegravers startten helaas incompleet aan de wedstrijd, vooral aan dameskant: basisspeler Marlijn Hofman was ziek, waarvoor speler uit Vriendenschaar 2 Julianne Kersseboom in de basis startte; andere basisspelers Isa Kuiper en Eva Hoogendoorn startten wel, maar niet fit, door blessures en griep.

Toch was de start goed te noemen voor de thuisploeg, daarentegen was – maar dat zou later pas echt blijken – Oranje Wit de eerste helft nog niet op volle sterkte. Zo waren de eerste vijfentwintig minuten zuivere speeltijd spannend met een ruststand van 10-10 tot gevolg.

Na rust breidden de damesproblemen bij de Bodegravers zich uit; eerder genoemde Isa Kuiper en Eva Hoogendoorn werden gewisseld. Oranje Wit was ondertussen flink scherp de rust uitgekomen en wist met knappe afstandsschoten een groot gat te slaan dat niet meer werd gedicht. Binnen de kortste keren stond Vriendenschaar tien doelpunten achter.

Oranje Wit mocht dan op dreef zijn, tegelijkertijd speelden de Bodegravers ondermaats deze tweede helft. Misschien had het iets te maken met alle wissels, maar ook de andere basisspelers wisten de korf niet bepaald meer te vinden. Zo werd er uiteindelijk, terecht, verloren met 15-28.