sep 24, 2020 / by Fenne Hoogenband / Geen reacties

Afgelopen zaterdag nam de selectie van Vriendenschaar het thuis op tegen welbekende tegenstander uit Rotterdam Erasmus. Met maar liefst vijf geblesseerde basisheren startte Vriendenschaar 2 met drie “nieuwe” heren. 2 speelde een prima wedstrijd en won met 17-10.

Het was wederom aan Vriendenschaar 1 om het goede voorbeeld te volgen. Erasmus 1 is echter altijd een pittige tegenstander, en bleek dat nu weer: zij scoorden drie op vier in de eerste minuten, waardoor Vriendenschaar net als in de vorige wedstrijd met een achterstand van start ging.

En die achterstand bleef eigenlijk de gehele wedstrijd zo. Er werd in de tweede helft een hoop gewisseld om te proberen nog het één en ander te veranderen, maar het rendement van de Bodegravers bleef laag, waardoor ook de score op het bord bleef hangen. Zet daar tegenover de zeer zuivere spitsheren in beide vakken van Erasmus, en je hebt een moeilijke wedstrijd.

Erasmus 1 won uiteindelijk terecht met 11 tegen 19. Vriendenschaar 1 bleef zowel letterlijk als figuurlijk met een verslagen gevoel achter. Er was, ondanks het matige spel aan de kant van de Bodegravers, wel degelijk sprake van een sportieve wedstrijd, onder leiding van een fijne scheidsrechter.

Al met al geen wedstrijd voor in de boeken, eerder één om snel te vergeten. Aanstaande zaterdag is de wedstrijd van Vriendenschaar 2 helaas eruit gehaald door de vele geblesseerde heren, maar dat zorgt er wel voor dat de nog wel fitte spelers van Vriendenschaar 2 kunnen aanhaken als reserve dan wel supporter bij de wedstrijd van Vriendenschaar 1 tegen Keep Fit (uit).