nov 29, 2023 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 25 november nam Vriendenschaar 1 het in Schiedam op tegen Nexus 1. Beide ploegen hadden tot dan toe nog geen wedstrijd gewonnen; de Bodegravers stonden echter wel op één punt voorsprong door het gelijkspel tegen Erasmus van de week daarvoor.

Na twee wedstrijden zonder vanwege een blessure startte gelukkig aanvoerder Sybren van Hall weer in de basis bij Vriendenschaar. De vorige week met een gescheurde achillespees uitgevallen basisspeler Jinke van Keeken werd vervangen door basisspeler uit 2 Julianne Kersseboom.

Van de dames van Nexus was voorafgaand aan de wedstrijd al bekend dat zij een goede actie naar binnen hebben. Door goede druk en voorverdedigend werk aan Bodegraafse zijde werden de kansen hieruit echter goed gestopt in de eerste helft van de wedstrijd. Met een redelijk percentage aan eigen goals bracht dat de ruststand op een 7-13, met redelijk makkelijke overhand voor Vriendenschaar.

De tweede helft verliep wat moeizamer voor de Bodegravers. Er werden slordigheidsfoutjes gemaakt en er was te weinig beweging in het aanvallende vak, met tegelijkertijd een laag scoringspercentage op de kansen die nog wel werden gecreëerd. Nexus wist de korf inmiddels – vaak van grote afstand – wel goed te vinden, wat maakte dat het nog spannend werd: een stand van 16-17 stond inmiddels op het bord. Aanvoerder Sybren van Hall wist uiteindelijk met een paar belangrijke en mooie goals het gat op het bord weer wat te vergroten. Eindstand: 18-22. De eerste winstpunten zijn binnen!